divendres, de febrer 01, 2008

"Manda güevos" amb El 9 Nou del Vallès Oriental !

Sóc un ferm defensor de la premsa local i comarcal. Crec que fan una tasca impagable i sovint no prou reconeguda. De mitjans locals i comarcals hi ha de tota mena. Al Vallès Oriental i a Mollet més concretament, som molt afortunats de tenir una oferta de mitjans escrits prou diversa, ja siguin gratuïts o de pagament.
Ja se sap que els mitjans viuen com les persones i les entitats cicles vitals de diferent pelatge. Etapes en les que a alguns els hi veus amb una energia positiva engrescadora i etapes a les que veus que van perdent cabells sense solució de continuïtat. No és que sigui dolent fer la muda. Fins i tot és sanitàriament interessant, pero pel que fa als mitjans sovint un es pregunta allò típic del qui t'ha vist i qui et veu ara " .
El cas del 9 Nou del Vallès Oriental, és un d'aquests d'alopècia d'idees lliures molt preocupant. Fa neguit comparar-lo amb el de l'edició d'Osona que segueixo amb força assiduïtat. Des de fa alguns anys, s'ha convertit en un mijtà carrincló, serf de les institucions i dels poders que les substenten i mancat de la rebel.lia i la independència amb la que molts el vam veure nèixer, el vam saludar i hi vam col.laborar. Veure'l ara convertit en una mena de butlletí oficial dels poders fàctics de la comarca i de la pseudo-intel.lectualitat moderneta vallesana, fa una mica de pena.

A Mollet, el 9 Nou, als darrers anys, com a mínim, no ha arribat a vendre de mitjana més d'un centenar d'exemplars. El que per una ciutat de mésde 51.000 habitants declarats no és que sigui per llençar cohets. L'ampla oferta de premsa local gratuïta en té segurament força "culpa " d'això, però també la minsa presència que han tingut les informacions molletanes en aquest mitjà, excessivament centralista, i amb vocació de butlletí oficial, i que no ha fet justícia mai a la segona " capital " de la comarca.
Aquest divendres, tenim un exemple més de tot això que us comento. Podria fer un llistat amplíssim d'exemples similars i fins i tot pitjors, però no paga la pena. Avui ens il.lustra amb una notícia en la que ens diu que l'Ajuntament de Mollet reclama la reactivació de la inclusió de Gallecs al PEIN. "Manda güevos " que deia aquell individu pepero.
Independents per Mollet ( IxM) portem tres anys denunciant la presa de pèl d'aquest procès i la seva paralització.La darrera ara fa uns mesos, al novembre passat, si no recordo malament, aquí teniu un article en aquest mateix blog : http://jesusmcarrasco.blogspot.com/2007/11/volem-gallecs-al-pein-ja-tres-anys.html.
Malgrat això, en aquests tres anys, el 9 Nou no ha tingut a bé, fer cap notícia, cap breu, cap menció a aquest greuge increïcle i vergonyòs, exemple d'un incompliment més dels nostres manaires als que ja ens tenen massa acostumats. Ara que surt el senyor alcalde de Mollet a les portes de les properes eleccions, ells corren a dedicar-li quasi mitja plana. Sospitòs, no ?

D'igual manera podria referir-me a les més de quatre-centes, sí 400 !, informacions, propostes i denúncies que des d'IxM, hem generat en aquests darrers tres anys. Ja sabem que és impossible que cap mitjà les pugui cobrir totes, tampoc es tracta d'això. Moltes d'elles, però, han tingut presència no només a nivell local i comarcal, sinò també a nivell nacional, a televisions com TV3, TVE, TV5, A3, C+ , a diaris com El Periódico, El Punt, La Vanguardia, Avui, Diari de Girona, etc, i a emissores com Catalunya Ràdio, RAC1, SER, Ràdio 4, Ona Catalana, Onda Rambla, etc. Però voleu saber quantes a cobert el 9 Nou ?????????
- Una ! Sí, una de 400 !!!
- Per què ?.... Resulta del tot incomprensible i fins i tot sospitòs.
Hi ha gent, que ens segueix més o menys regularment i em pregunta sovint sobre això. Sempre els hi dic el mateix. Vosaltres mateixos podeu treure les vostres conclusions. Segur que no l'erreu massa.

Deixant de banda l'acudit i alguna entrevista que crec que ha valgut la pena, una de les seccions més entretingudes d'aquest mitjà havia estat la seva contraportada i sobretot els seus breus. Aquest divendres dediquen dos breus a Mollet. Un qüestionant que el Mollet CF hagi decidit convocar la seva assemblea pel 23 de febrer (?).... i l'altre assenyalant que un redactor, suposo que el cap de notícies, Josep Villarroya, es va trobar al Conseller Joaquim Nadal sortint d'un caixer a Mollet.
" Manda güevos", això sí que són notícies !
Si no en tenen d'idees noves que ens ho facin saber, que a nosaltres ens en sobren... Com a mínim podríen haver explicat si el caixer era de " La Caixa", propietària de la concessionària (ACESA) , i responsable del peatge de Mollet, o si més no, podrien haver-li preguntat perquè malgrat les seves promeses electorats i les resolucions votades per majoria al Parlament aquí seguim pagant peatge, a la barrera, o a la Caixa, que ve ser el mateix, amb la broma del " tele-atrac"...
En fí, vosaltres mateixos ja en treureu les vostres conclusions, segur que no aneu gaire errats.

Amb el 9 Nou del Vallès Oriental, no anem pas bé ...

1 comentari:

Anònim ha dit...

Es cert tot el que dius, nosaltres un cop a la setmana comprem el Nou, sempre ens hem preguntat perqué vosaltres que sou els unics que feu res politicament aquesta ciutat no sortiu mai, ara ja tenim clar, deduium que deun tenir linia directe amb els manants, molt malament, a partir d'ara i donat que semble ser que no es una mitja gaire "democratic" i si aquesta es la manera de fer no tornaré a comprar el Nou (per cert gens econimic"
Gracies
Lluis