divendres, de febrer 08, 2008

Els sous de partits i polítics de l'Ajuntament de Mollet

Saps quan ens costaran els partits i polítics de l’Ajuntament aquests quatre anys ? Aquesta és una informació d’interès públic que Independents per Mollet (IxM) creiem que han de conèixer tots els molletans. Us demano una mica d’atenció, val la pena.

Comencem pels partits de l’Ajuntament. El que tots els molletans els pagarem per a despeses de funcionament és el següent: Partit Socialista (PSC-PSOE), 92.755.488 ptes (558.768 €). Tenint en compte que els sous, el telèfon, la correspondència i fins i tot moltes altres gestions, les paga a banda l’Ajuntament, em pot dir algú com es justifiquen aquests quasi 93 milions de pessetes de “ funcionament” ? Per fer, què ? Convergència (CiU) cobrarà 48.198.432 ptes (290.352€) igual que Iniciativa i Esquerra Unida (ICV-EUiA) i el Partit Popular que també ingressaran 48 milions cadascun d’ells. Esquerra (ERC) ingressarà per aquest concepte, la quantitat de 40.772.256 de ptes. En total i només per “despeses de funcionament” s’emportaran 278 milions de pessetes dels nostres impostos. Una autèntica passada, sobretot tenint en compte la poca o nul·la feina que fan alguns per la nostra ciutat. Ells s’aproven els sous que volen i es queden tan amples, cobren i callen. Una autèntica pressa de pèl, sobren més qualificatius, però encara quedem els d’IxM per a denunciar-ho i nosaltres no callarem.

Els quatre regidors d’àrea s’emportaran en total 141.830.400 ptes, la resta de regidors a dedicació completa 110.520.000 ptes i els nou regidors amb dedicació parcial, 89.640.000. L’Alcalde, té un sou aprovat per aquests quatre anys de 43.160.000 ptes, però ha assegurat que no el cobrarà perquè ha optat pel sou que li correspon com membre amb dedicació exclusiva de la Diputació de Barcelona, uns 53 milions de ptes, segons fonts d’aquesta administració. Per acabar, els dos assessors aprovats pel ple, cobrarien 43.620.800 ptes.

En total, la factura pública puja a 716 milions de pessetes per mantenir els partits i els polítics de la casa gran. Aquesta sí que és la “grossa” de la loteria de Mollet. Tota una fortuna que pagarem entre tots. Una fortuna que fa vergonya quan la comparem amb el poc que dedicarà l’Ajuntament a molts serveis de la ciutats, quan veiem que moltes entitats estan a punt de plegar per l’escarransit dels convenis i subvencions que dona el Govern municipal, i quan hi ha problemes a la ciutat que s’eternitzen i no es solucionen durant anys, per manca d’inversions i per manca de diners municipals per fer-les.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquesta gent no truca de matinada, tot es fà directament de dia, ademés creient que els ciutadans que van votar les seves opcions els donaven legitimitat per fer fins i tot aixó. Si treballesin una mica sabrien que a la nostra ciutat hi han ciutadans/nes que cobren 450 euros mes (jubilats) treballador/res que el seu salari nomes els hi pujen el que els seus jefes de Madrid diuen(1/2%) i pasen penuries per arrivar al dia 5 de cada mes, no tenen vergonya, llastima que la gent ha perdut la noció fins i tot de llegir i d'aquestes coses no tenen ni idea. Desitjo que al igual que jo molta gent estigui al corrent del que feu i del treball d'informació que esteu realitzant. Gracies