dimarts, de febrer 19, 2008

Kosovo els fa por

L'autoproclamada independència de Kosovo ha disparat els llums d'alarma entre els nacionalistes espanyols, siguin al Govern o a l'oposició, a l'esquerra o a la dreta. Ja ho diuen, que el més semblant a un espanyolista de dretes és un espanyolista d'esquerres. Al PSOE i PP i els seus respectius escolanets, els hi ha faltat temps per a còrrer a llençar la consigna de " Catalunya i Euskal Herria, no són Kosovo". Vés que no fós algun despistat pogués caure a la temptació de pensar que això de l'autodeterminació dels pobles, no és cosa del passat com sempre proclamen, sinò ben actual, quasi d'avui mateix , vaja.

Ja sabem que Catalunya, no és pas Kosovo. Què s'han pensat aquesta tropa, que ens mamem el dit ? Afortunadament, això no és Kosovo. Però ningú ha plantejat cap semblança pel que fa, sobretot a les tragèdies més recents. Em sembla que el que fa por als politiquets de plantilla, és que els ciutadans de peu, sentim parlar com quelcom real i practicable, del dret d'autodeterminació que tenen tots els pobles. El dret de tots els pobles a ser lliures i decidir per ells mateixos.

Vaig sentir un representant del govern serbi, cridant als governs europeus a no reconèixer el nou Estat, suggerint que això que els passava a ells, els podia passar també a d'altres Estats, que una nació decidís marxar-hi. S'agraeix la sinzeritat. La que li falta al ministre "Desatinos", quan treu a passejar la legalitat internacional i tota la pesca, per a justificar el no reconeixement per part espanyola del nou Estat. De quina legalitat ens parla ? D'una Constitució aprovada fa trenta anys, sota el soroll dels sables colpistes, que es neguen a actualitzar, com si fos la Biblia ?
Ja sabem que aquí el més tonto fa rellotges i que a banda del tema nacional i de supervivència humanitària, hi ha també molts interessos particulars i de joc de blocs. Però ni amb tota la campanya de la por d'alguns, no han pogut evitar que més d'un arribi a la conclusió que no deixar decidir el seu futur a una nació, és declarar-la i condemnar-la a ser sempre una nació ocupada.

L'expresident de la República Italiana, Francesco Cossiga ha adreçat dues cartes als presidents basc i català, on reflexiona sobre aquest tema i els insta a ser valents i avançar en el camí del respecte al dret de decidir dels pobles, del dret d'autodeterminar el seu futur. Avui se'n feia ressó aquí "l'enoticies", i a Itàlia el portal "Alice.it". Us adjunto un resum del que deia.


KOSOVO,COSSIGA SCRIVE A BASCHI E CATALANI: ORA TOCCA A VOI

Lettera ai premier.Autodeterminazione un diritto: pieno sostegno

Roma, 19 feb. (Apcom) - Il presidente emerito della Repubblica Francesco Cossiga ha scritto due lettere al presidente del governo basco e al presidente della Generalitat de Catalunya, esprimendo il suo appoggio per la rivendicazione del diritto all'autodeterminazione dei due popoli, a partire dal riconoscimento di quella del Kosovo.
"Esprimo quale rappresentante della Comunità del Popolo Basco nel Regno di Spagna, il mio consenso appassionato alla iniziativa basca - scrive Cossiga a Juan José Ibarretxe Markuartu - di chiedere che il Governo di Madrid riconosca il Kossovo quale Stato indipendente e sovrano e di rivendicare anche in questa occasione il diritto del popolo basco all'autodeterminazione e dunque, ove il Popolo lo voglia, all'indipendenza".
Allo stesso modo al presidente della Generalitat de Catalunya José Montilla i Aguilera Cossiga scrive che "ben sapendo che diversa ed anzi opposta è la posizione del Governo del mio Paese, per intima convinzione ideologica e per solidarietà con il Governo di Madrid esprimo a lei il mio consenso appassionato alla iniziativa del Governo e del Parlamento della Generalita, di chiedere che il Governo di Madrid riconosca il Kossovo quale Stato indipendente e sovrano e di rivendicare quindi anche in questa occasione il diritto del popolo catalano all'autodeterminazione e dunque, ove il Popolo lo voglia, all'indipendenza".


1 comentari:

YuriBCN ha dit...

No vegis quin patatús quan li arribi la carta d'en Cossiga a en Montilla!