dimecres, de febrer 27, 2008

Els partits de Mollet del Vallès amaguen les seves despeses electorals

Vuit mesos després de les passades eleccions municipals, cap dels partits amb representació a l’Ajuntament de la ciutat ha fet públiques les dades del que van costar les seves respectives campanyes electorals.

De fet, Independents per Mollet (IxM), som l’única formació que va complir dies després dels comicis, amb el seu compromís d’explicar als ciutadans el cost de la nostra campanya.

Els ciutadans tenen dret a saber el que els partits es gasten a les seves campanyes electorals, i com és que uns partits poden regalar motxilles als assistents a un míting i d’altres han de tirar de fotocòpies per fer arribar als ciutadans les seves propostes.

L’actitud dels grups municipals del PSC-PSOE, CiU, ICV-EUiA, PP i ERC, és un mal exemple compartit de manca de transparència i no ajuda gens a recuperar la confiança dels ciutadans en els polítics. Per què no ho expliquen ??? De què tenen por ???

Actualment, els partits funcionen bàsicament a càrrec dels ingressos que els proporcionen la seva presència a les institucions, perquè el tema de les quotes ha passat a tenir només un paper simbòlic, a la vista del que alguns es gasten a les campanyes. Veieu si no, l’article d’aquest blog dedicat als sous dels partits i polítics de l’Ajuntament.

Resulta una absoluta contradicció que ara, a les portes d’unes noves eleccions, es cridi als ciutadans a participar, quan se’ls nega un dret bàsic com és el de conèixer la utilització d’uns diners que provenen majoritàriament dels impostos dels ciutadans.

Independents per Mollet (IxM) no compartim aquesta manera d’entendre la política. Creiem que la confiança dels ciutadans i la mateixa democràcia s’afebleixen quan els partits amaguen qüestions d’interès públic, que haurien d’estar sempre clares com la llum del dia. No fa tant de temps que alguns reclamaven que a la política calia més llum i taquígrafs... quins temps aquells...

En aquesta democràcia d’aparador, no hi ha igualtat d’oportunitats. El sistema premia sempre més als que més tenen, en diners, en temps gratuït de publicitat als mitjans, etc. Tot s’hi val per a perpetuar al poder als que manen. I si algun cop hi ha un petit canvi, ningú gosa de modificar aquesta injustícia per poder seguir aprofitant-se.

Sembla com si l’únic objectiu fos guanyar poder a costa del que sigui. Tota la resta queda en un segon pla. Els partits tradicionals ja no són mitjans per a canviar les coses, són maquinàries destinades a perpetuar-se al poder i a mantenir als manaires en aquest estatuts petit qui peti, durant anys i anys, dècades i dècades....

Per això vam crear Independents per Mollet (IxM). Perquè digueu-nos utòpics, no ens resignem, ni ho farem mai.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Good for people to know.