dimarts, de febrer 26, 2008

Guillaumes, CiU i els drets de les persones homosexuals

Val a dir que me n'alegro que CiU hagi triat en Feliu Guillaumes com a candidat al Senat. M'alegra que la nostra ciutat tingui un candidat valorat suficientment pel seu partit, com per a poder disputar un escó que encara que difícil, ajuda a situar Mollet al mapa polític d'aquestes eleccions. Una altra cosa és que l'elegit en qüestió, sigui actualment tinent d'alcalde de l'Ajuntament, amb un pacte innecessari ( PSC-CiU ), per la majoria absoluta socialista i que encapçalés la candidatura convergent a les darreres eleccions municipals. Però sobre aquest tema em referiré en un article que estic acabant d'enfornar.

El tema és que en Feliu Guillaumes, sembla que com descriu al seu blog, ha vist la llum després d'una reunió pre-electoral amb representants de col.lectius de gais i lesbianes i s'ha compromés a defensar els seus drets si resulta elegit pel Senat. M'estranya molt que hagi tardat tant, tenint en compte com està el percal, però en fí, val més tard que mai.

Ara ja estic convençut que amb ell com a valedor dins de l'Equip de Govern molletà, Independents per Mollet (IxM) aconseguirem una fita simbòlica que venim reclamant reiteradament els darrers quatre anys: que al juny, durant la diada de "l'orgull gai", onegi a la balconada de l'Ajuntament, la senyera arc-iris, com a mostra de solidaritat i reconeixement a la lluita per la igualtat de drets del col.lectiu de persones gais, lesbiabes, bisexuals i transexuals.

Ja sé que es tracta només d'una qüestió simbòlica, però precisament per això els independents no hem entés mai la negativa reiterada de socialistes i convergents a fer aquest gest. És clar que en Guillaumes no havia tingut encara aquesta reunió de campanya...

Ara estem segurs que no hi haurà problema i que utilitzarà les seves millors dots de persuasió per a convèncer a la resta de membres de la Junta de Govern, per a fer-ho una realitat.

Si no ho aconsegueix, cosa que dubto, des d'aquí el convido a fer-la onejar amb Independents per Mollet (IxM), ni que sigui a peu de l'Ajuntament, com hem fet aquests darrers quatre anys, i seguirem fent fins aconseguir-ho. Ben segur que si és el cas, no ens faltarà a la cita.

Oi que no, Feliu ?

2 comentaris:

Feliu Guillaumes ha dit...

Jesus, saps perfectament que sempre que s'han votat mocions d'aquest tema a l'ajuntament he votat favorablement... no m'ha calgut veure cap llum, però gràcies pel teu comentari

Jesús M Carrasco ha dit...

Feliu, ja sé que no ho tens fàcil al teu partit amb aquest tema, però ja és hora que Covergència i sobretot Unió, es posin les piles amb aquesta qüestió.

Han sigut massa anys mirant-s'ho des d'una banda, malgrat tenir militants, electors i elegits, que han patit tota mena de discriminació per la seva opció sexual.

Perdre la por a defensar aquest tema obertament, és al que em referia jo quan parlava de veure la llum.

Lamentablement, encara hi ha molta lluita per endavant, i fins i tot depén i com quedi el panorama després de les eleccions, potser hi haurà fins i tot retrocessos. Hi haurà però prou temps de parlar-ne.
Bona campanya i sort el dia 9, Feliu.