dissabte, d’abril 21, 2007

L'Esplai Xivarri no podrà fer el casal d'estiu per manca de local

L'Esplai Xivarri ha hagut de suspendre l'organització del seu casal d'estiu Assís, per manca d'un espai adequat per a poder dur-lo a terme. L'Ajuntament s'ha tancat en banda a l'hora de cedir alguns espais d'una de els escoles de la ciutat i sense una ubicació adient, el casal és inviable.

És una autèntica llàstima que l'equip de monitors del Xivarri hagin de plegar veles i renunciar a posar a l'abast de la canalla molletana aquesta possibilitat d'emprar unes setmanes del seu temps vacional, per a comprovar que es pot fer del lleure una alternativa formadora i divertida.

Creieu-me, he passat mitja vida entre esplais, moviments escoltes, colònies i casals, i ha estat per mí una experiència innoblidable.Tant per les persones que vaig anar coneixent i em vam formar en alguns dels aspectes importants, com per totes aquelles a les que jo mateix vaig ajudar formar-se, uns quants anys després. L'educació en el lleure, de tradició pionera al nostre pais, ha estat per a molts, i en certa manera, ho continua sent encara, una finestra oberta a nous espais, de llibertat, de compromís social, d'autonomia personal i valors humans. Però, el treball que fan els diferents equips de monitors no és encara, malgrat dècades de travesia, prou valorat per unes institucions massa tancades al resultadisme electoral, per a mantenir-se al poder.

El fet que l'Ajuntament de Mollet no hagi volgut arribar a un acord amb l'Esplai Xivarri per a cedir un espai a alguna de els escoles públiques de la ciutat per ubicar el seu casal d'estiu, és una mala notícia. Entenc la decepció de monitors, de pares i canalla. Iniciatives com aquesta cal protegir-les com un bé social. Que un grup de joves decideixin dedicar una part de les seves vancances oferint una alternativa creativa al lleure dels nanos de la ciutat, és una espurna d'esperança, que ens diu que no tot està perdut, que encara hi ha espai per l'utopia, pel compromís per fer una societat millor, sigui des d'una convicció confesional o laica. Que els politics de torn els hi tanquin la porta, és una decepció, però també una bona prova del nou, per a saber quines són les prioritats que manen en aquesta ciutat nostra i em referma més en la idea de que a Mollet, malgrat el que alguns ens volen vendre, hi ha molta feina a fer.

Ànims xivarrencs !!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt malament, donç si no es possible dins una escola, quels deixin per exemple algun espai priviligiat d'aquesta ciutat nomes utilitzat per alguns priviligiats dins l'espai de Can Gomà. Tenen bons pati, algunes sales,servei de menjador, a que esperen?????
Salut i força

Anònim ha dit...

No està gens bé que amb tant que presumeixen els de l'Ajuntament, no puguin cedir un local per acollir el Casal Assís. Tindran por que no s'omplin els casals d'estiu escolars i que no els hi "surti rodó" l'inversió?
Com a mare d'una nena de 15 anys havíem fet ús d'aquest servei i estava esperant poder apuntar al meu fill. Vull separa escola, d'esplai, i els del Grup Xivarri m'ho han oferit.
QUEIXEM-SE. ÉS ÈPOCA D'ELECCIONS!