dilluns, d’abril 16, 2007

“De porc i de senyor"

Us presento aquí l’obra guanyadora del Premi de Novel·la VII Certamen Joan Arús, “De porc i de senyor”, amb la que l’Albert Vicens, ens ofereix una ullada crítica al nostre capficament per destrossar les contrades que ens envolten. Ecologia, humor i un toc d’atenció, amb un llenguatge àgil d’agradable lectura, que ens guia a través dels ulls d’en Gruny, un porc senglar, per la desfeta del paisatge vallesà.

“Què se n’ha fet del Vallès d’en Pere Quart, aquell dels tres turons, quatre pins i cinc quarteres ? On abans- no fa gaires anys- hi havia camps de blat, pinedes i masies centenàries, avui hi trobem carreteres i autopistes, urbanitzacions i àrees lúdiques, camps de golf i zones industrials...Tal vegada pensareu que aquesta transformació del paisatge és lògica i inevitable, una mena d’impost que ens veiem obligats a desembutxacar en nom de l’anomenat “progrés”. Però realment val la pena pagar un preu tan elevat ?

El protagonista d’aquesta història, en Gruny, està convençut que els humans hem perdut l’oremus. Per a ell la civilització no és sinònim de tecnologia, sinó de respecte envers l’entorn natural. És clar que només és un senglar, i la vida dels humans vista a través dels seus ulls no és ben bé allò que es diu exemplar. En qualsevol cas, en Gruny ho té ben clar.

“En ma terra del Vallès
els turons són plens de merda
Quatre pins ? Ja s’han encès !
Cinc quarteres ? Fem “vivenda” ! "

Editat per Farell Editors. Col·lecció Narrativa 1.

Si us interessa fer una presentació del llibre, feu-me arribar un e-mail.
Segur que ho podrem lligar amb l’autor

2 comentaris:

Jesús M Carrasco ha dit...

Presentació del llibre a Sant Feliu de Codines. Divendres 1 de juny a les 20 h a la Biblioteca.

Anònim ha dit...

Home....a Mollet es podria fer també.....si parles amb en Karmelo, ho pot mirar de lligar.