dijous, de maig 12, 2011

Joc net a la campanya electoral ?

No sé què feia el candidat socialista i alcalde en funcions, l'altre dia convocant a la premsa a les obres del Pla de les Pruneres. Per molt que es disfressi com es vulgui, fer visites d'obres en plena campanya electoral és del tot il.legal. Però sembla que la legalitat s'interpreta en aquest poble depén qui fa la cosa. És allò de la llei de l'embut.

D'altra banda, aquests primers dies de campanya ja hem començat a veure com alguns partits pensen passar-se l'acord de repartiment dels espais electorals pel folre... Independents per Mollet (IxM) hem denunciat  per això que algunes de les candidatures que es presenten a les properes eleccions municipals a la ciutat, estan incomplint la normativa municipal i aquest acord de distribució dels espais destinats a la col.locació de la propaganda electoral, limitada als fanals i plafons assignats a cada formació.

Com ja va passar a la campanya anterior partits com Ciudadanos, PSC i ICV-EUiA -tot i que estic segur que en aquest darrer cas, ha estat cosa de la falera de l'empresa instal.ladora-, han col.locat plafons amb cartells o banderoles fora dels fanals destinats a l’efecte, que són els que van ser acordats a la reunió municipal.
 
IxM ja ens vam mostrar molt crítics amb aquest acord, que  fa una interpretació molt restrictiva de la llei i menysté a la sisena força municipal, ha intentat complir-lo en tot moment, per aquest motiu, no entenem que els partits presents al repartiment i alguns fins i tot dels més afavorits, siguin els que ara l’incompleixin.

L’acord de distribució limita la col.locació de banderoles i plafons als  fanals assenyalats per l’Ajuntament, però aquests partits, han col.locat aquests elements fora dels llocs assignats, com per exemple a tanques, a fanals no assignats o ubicats davant o en les proximitats dels col.legis electorals, el que a més està prohibit per la normativa electoral.

Per aquest motiu, IxM hem demanat l’empara de la Junta Electoral de Zona, i ho hem denunciat davant l’Ajuntament molletà en funcions instant-lo a explicar quines mesures té previst prendre per a sol.lucionar aquesta qüestió, perquè, com diu el nostre company Adrià Viñas, responsable de la nostra campanya, "si es tracta d’un campi qui pugui, on tothom pot saltar-se normatives i acords, IxM actuarà en conseqüència".

IxM també hem presentat un recurs davant la Junta Electoral Provincial perquè s’inclogui a Independents per Mollet (IxM) al debat programat pel canal públic de televisió Vallès Visió,  o en el seu defecte s’anul.li si no es permet la seva participació en igualtat de condicions a la resta de forces polítiques convidades.