dimecres, de maig 26, 2010

L'Alcalde de Mollet cobra 20.105 euros més que Zapatero !

Mentre s’imposen retalls econòmics i socials als ciutadans per contenir la crisi, l’Alcalde de Mollet, Josep Monràs, cobra un sou -98289,80 euros anuals-  que supera en 20.105 euros el que cobrarà el President del Govern de l’Estat, José Luis Rodríguez Zapatero a partir de la pròxima nòmina del mes de juny. –78.185,04  euros-

L’Alcalde de la ciutat va renunciar a percebre el sou aprovat pel ple municipal, de 65.000 euros anuals, perquè va optar per cobrar els 98289,80  que li corresponen com a responsable amb dedicació exclusiva de l’Àrea d’Esports de la Diputació de Barcelona, i la llei impedeix cobrar dues nòmines de dues administracions públiques, al mateix temps.

Si ja abans de la rebaixa del sou del Presidente Zapatero –sou anterior 91.982,40 euros-, anunciada ahir, era ”indignant” que Monràs cobrés més de 6.307,40 euros que el President del Govern de l’Estat, ara amb la rebaixa aplicada, que cobri 20.105 anuals més és ja totalment  “escandalós”.
 
Lamentablement, això és del tot legal. I es produeix perquè la llei permet que els polítics s’aprovin els sous que ells volen i se’ls apugin a voluntat, sense més restricció que la seva  pròpia vergonya,  i als partits que els sustenten ja els hi va bé perquè en treuen sucosos beneficis pel seu propi finançament.
 
És clar que fets com aquest  no afavoreixen gens la salut democràtica, sinó que contribueixen a potenciar l’abstencionisme, i engrandir encara més les diferències entre la classe política i la població, perquè és incoherent que s’imposi augment d’impostos, congelacions de pensions i retalls de sous i de serveis als ciutadans, mentre els polítics professionals segueixen cobrant aquests sous desorbitats.

Independents per Mollet (IxM)  hem reclamat  per això, que per acabar amb aquest mal i per posar ordre en aquest desgavell, és regulin per llei les retribucions dels polítics, És una pressa de pél que un membre d’una Diputació, que ni tan sols ha estat elegit pel poble, sinó col.locat pel seu partit, cobri més que el President del Govern de l’Estat.