dimecres, d’octubre 21, 2009

Llibertat Amadeu Casellas !!

Amadeu Casellas Ramón, és un pres anarquista que compleix condemna actualment a la presó Quatre Camins. Vinculat al anarquisme des dels 14 anys, des de 1976 va protagonitzar múltiples atracaments a bancs per finançar les lluites obreres i socials, repartint els diners entre organitzacions i persones que ho necessitaven.

A la primavera i estiu de 2008, sol•licita que se li apliqui el tercer grau penitenciari per haver esgotat ja el màxim d'anys legal d'estada a la presó. Davant la negativa de les institucions penitenciàries, protagonitza una duríssima vaga de fam que dura gairebé 80 dies. Recolzat per col•lectius anarquistes com Creu Negra Anarquista i per la Confederació Nacional del Treball (CNT), sindicat al qual pertany, tenen lloc nombroses accions per la seva llibertat aconseguint finalment que les autoritats penitenciàries es comprometin a iniciar els tràmits per a l'aplicació del tercer grau, amb la qual cosa Amadeu va posar fi a la vaga de fam.


El 20 d'abril de 2009 comença una altra vaga de fam, en demorar les institucions la negociació dels seus permisos. La vaga va ser suspesa per motius poc clars per reprendre posteriorment el 24 de maig declarant que no pensa posar fi al dejuni fins que no sigui alliberat.

Aquesta setmana han tingut lloc diferents accions de protesta contra la situació insostenible d’aquest pres i per la informació que m’ha arribat, s’ha endegat també una campanya en forma de carta adreçada a la Consellera de Justícia, Montserrat Tura i al secretari general de Serveis Penitenciaris, Albert Batlle, per a reclamar la “"llibertat immediata per a Amadeu Casellas Ramon, si més no, per raons humanitàries".

La situació en la que es troba Amadeu Casellas Ramon, empresonat al Centre Penitenciari de Quatre Camins i actualment ingressat en l’Unitat Hospitalària Penitenciària de l’Hospital de Terrassa, és molt greu. Porta més de 95 dies en vaga de fam, sol•licitem la seva atenció per a que es produeixi una ràpida sol•lució favorable a la dignitat del pres.

La carta es fa ressó també de les extremes circumstàncies personals en les que actualment es troba Amadeu Casellas, qui sense delictes de sang porta més de 23 anys empresonat i afegeixen que "creiem que és impensable que això pugui estar succeint a Catalunya al segle XXI i no podem permetre una mort indigna sense, al menys, alçar la veu i escriure aquestes paraules. Parlem de vida o mort".

Modestament, i des d’aquest blog, vull sumar-me a la petició de llibertat per Amadeu Casellas . Amb l’espectacle que estem vivim aquests dies, amb el cas Millet, el cas d’en Casellas ens retorna a la negra nit del franquisme.

Si l’Amadeu fos un pres comú, segur que fa molts anys que seria en llibertat. Els qui volen veure raons polítiques darrera d’aquesta severitat aplicada tradicionalment als pressos anarquistes, no deuen anar massa errats. Encara hi som a temps. Abans que sigui massa tard, volem l’Amadeu Casellas en llibertat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

gràcies ! Podeu trobar més informació de la campanya al bloc:
llibertatamadeu.blogspot.com