dimarts, d’octubre 27, 2009

IxM reclama la congelació d'impostos a Mollet

Independents per Mollet (IxM) hem reclamat al consistori molletà que de cara al proper 2010, no s`apugin els impostos i es rebaixin substancialment els sous i indemnitzacions que perceben els polítics municipals i els partits representats.

Cal recordar l’Ajuntament va apujar el 2009 la pressió fiscal quasi un 5% de mitjana, molt per sobre del que marcaven els indicadors econòmics com l’IPC, que a Catalunya va ser d’un 1,6%.

Qualsevol augment de la pressió fiscal sobre els molletans no farà més que retallar el consum, agreujar la crisi, i fer créixer l’atur, que ja arriba al 18% a la ciutat. L’Equip de Govern no hauria de caure a la temptació de fer pagar la crisi i el greu endeutament que pateix l’Ajuntament de Mollet, als ciutadans, perquè aquests ja paguem cada dia a les nostres carns les conseqüències de la crisi econòmica.

L’única mesura acceptable per afrontar la situació actual, és que es congelin els impostos per l’any vinent i es retalli una part dels sous que cobren polítics i partits de les arques municipals, perquè amb aquests sous, aplicar només una congelació, seria com burlar-se dels ciutadans i dels treballadors municipals, per això, com a mesura per a reduir les despeses, aquest 2010, cal que es tornin a aplicar als polítics i partits del consistori, els sous d’abans de l’apujada del 37% del 2007 i s’apliqui sobre aquests únicament l’augment corresponent de l’IPC.

Independents per Mollet (IxM) hem proposat també, que per millorar la transparència i la informació als ciutadans, es creï un registre trimestral de les despeses a càrrec del pressupost municipal, de l’alcalde, els regidors i els càrrecs de confiança, que reculli conceptes com àpats, transports i telefonia mòbil, entre d’altres i que aquest sigui publicat al web municipal i al tauló d’anuncis dels edificis municipals, per a que els ciutadans que vulguin ho puguin consultar.