dimarts, de novembre 28, 2006

Mollet necessita tant, un bon govern, com una bona oposició

Reprodueixo aquí l’entrevista que va aparèixer al darrer Butlletí Informatiu d’IxM, nº 23.

Conversant amb Jesús M. Carrasco. President d’Independents per Mollet (IxM) i proper cap de llista a l’Alcaldia de Mollet del Vallès.

Com neix IxM ?

IxM sorgeix ara fa tres anys, d’un col·lectiu de molletans i molletanes que s’estima la ciutat i s’arremanga i treballa per millorar-la, al marge d’interessos partidistes i amb completa llibertat d’acció i opinió.

Què aporta a Mollet ?

Mollet necessita noves energies, i noves veus compromeses amb la ciutat, que decideixin a Mollet i per Mollet. Gent que no esperi la trucada de Barcelona per a saber que han de fer o han de votar. Per a IxM primer de tot és Mollet. Qui jugui a buscar càrrecs, o a trepar en la cursa política que truqui a una altra porta.

Com veus Mollet ?

Mollet es troba al final d’un cicle. De l’impuls de les darreres dècades, amb els seus encerts i errors, ara només ens resta un certa inèrcia, que no és suficient per a projectar la ciutat cap als nous reptes que ha d’afrontar ja ara i en els propers anys. La nostra lluita és tornar la mirada a peu de carrer, començant pels problemes del dia a dia, aportar treball, experiència i imaginació i fer que la ciutat funcioni, com a primer pas per a guanyar la batalla de l’auto-estima molletana.

I el paper de l’oposició ?

Mollet necessita tant un bon govern com una bona oposició, que cregui en sí mateixa i que no caigui en el canibalisme tan tradicional entre algunes formacions polítiques. L’experiència de la difunta Entesa ja hem vist com ha acabat. Li han sobrat mans, però li ha faltat cor. Els fets han acabat per donar-nos la raó. Nosaltres vam crear Independents per Mollet (IxM), precisament, perquè cal un nou projecte a Mollet que estigui vacunat contra aquestes lluites de poder partidista i pensi només en la ciutat.

IxM és l’únic partit que manté la lluita contra el peatge.

Perquè ens estan enganyant i incomplint el que van prometre. On són els 12 milions d’euros del 2006 per a suprimir el peatge? A Mollet van venir diputats de CiU, d’ERC i d’ICV dient que ja estava fet... Ara prometen un altre cop el mateix i volen que els creiem. A pastar fang! No volem un peatge pseudogratuït amb TELE-ATRAC , de dilluns a divendres. Volem un peatge gratuït per a tothom, sense usuaris de primera i de segona. Nosaltres seguirem sent l’única veu crítica contra el peatge i seguirem amb la nostra campanya. Aquest peatge caurà, o se’ls hi caurà la cara de vergonya.

Com veus les Eleccions municipals del 2007 ?

Independents per Mollet (IxM) afrontem les properes eleccions municipals amb optimisme. Estem convençuts que el treball que estem fent serà reconegut amb un bon resultat electoral. Com més força tinguem, més podrem fer per millorar Mollet. Votant als mateixos de sempre, patirem els mateixos mals de sempre. Ara estem ja treballant en la confecció del nostre programa i de la nostra candidatura. Dia a dia s’incorporen nous companys i companyes. Però a mi, sempre m’agrada recordar que entrar a l’Ajuntament no és el principal objectiu d’IxM, només és un mitjà més. Aquests anys, estem demostrant que es pot treballar tant o més, estant a fora, i cada cosa que aconseguim, que soluciona una mancança o millora un xic la ciutat, és un motiu més per seguir treballant.