dijous, de setembre 07, 2006

IxM no participarà a l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Mollet

Independents per Mollet (IxM) no prendrà part enguany, per segona vegada des del seu naixement com a formació política local, a l’acte institucional molletà de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya de l’Onze de setembre.

Els independents molletans, realitzarem la nostra ofrena abans, al marge de l’acte institucional, en coherència a la disconformitat que ja vam expressar l’any passat, sobre com es configura la celebració d’aquest acte i sobre les modificacions que es van introduir i que es mantenen enguany.

Seguim sense estar d’acord en que es mantinguin els canvis en la celebració de la Diada a Mollet, sense que s’hagi recollit el parer de moltes entitats de la ciutat, com IxM, sobre els canvis introduïts.

A diferència d’altres formacions, creiem que l’aprovació del nou estatut no tanca el procés de recuperació de la sobirania i que mantenir els canvis de l’any passat suposa un pas enrera, perquè accentua l’aspecte folklòric i elimina el caràcter reivindicatiu que ha de tenir el record d’una derrota que va arrabassar, per la força de les armes, els drets i les llibertats de la nació catalana.

Tampoc estem d’acord amb l’eliminació del parlament solemne, que fins ara realitzava tradicionalment l’alcalde en nom de tots els molletans, que hauria de recollir el sentir del poble molletà sobre la situació del nostre país i sobre el camí que falta per a la recuperació plena dels nostres drets com a nació sobirana. Per a nosaltres és important que un parlament de consens, llegit per l’alcalde o per qualsevol altre molletà, es mantingui com sempre s’ha fet a Mollet, com a part tradicional essencial de l’acte.

Lamentablement, Mollet continuarà essent un dels tres únics municipis del Baix Vallès, on la senyera no podrà onejar en solitari a l’Ajuntament, en una data tan significativa per la memòria dels catalans.