dimecres, de setembre 13, 2006

En polítiques de joventut, ens calen més inversions i menys visites institucionals

La recent visita del Secretari de Joventut del Govern català, Olivier Bayón, a la nostra ciutat ha estat només una simple operació d’imatge.

Ara que s’acosten les eleccions catalanes, sovintegen les visites institucionals arreu dels pobles i ciutats del nostre país, per a marcar territori i fer campanya de l’obra de govern intentant identificar-la amb l’acció de la formació que l’ostenta, aprofitant les facilitats de cobertura mediàtica, de les que aquests saraus solen disposar.

Pel que fa a Mollet, ni el Govern de la Generalitat, ni el de la nostra ciutat, poden vantar-se gaire de que la joventut estigui entre les seves prioritats inversores.

La responsable de joventut d’Independents per Mollet (IxM), Annaïs Garcia i Solé, va denunciar recentment amb aquest motiu que “a Mollet, més que visites protocol·làries de càrrecs de la Generalitat, el que ens calen són més fets, més inversions i més atenció a les necessitats dels joves en el nostre dia a dia”.

Annaïs Garcia i Solé, recordava encertadament que “els joves som els grans oblidats a l’hora de les inversions, només se’n recorden de nosaltres per fer-se la foto a les campanyes electorals, perquè després a l’hora de decidir en què es gasten els diners públics, tot queda només en grans declaracions”.

La responsable de joventut denunciava per aquest motiu que “a Mollet, la realitat va per una banda i les prioritats dels partits dels Governs municipal i català, van per una altra molt diferent”, i posava com a exemple que “malgrat més del 35 % dels molletans som joves, la despesa directa en polítiques de joventut encara no arriba ni tan sols a l’1% del pressupost municipal, com venim reclamant des fa tres anys IxM”.

Aquesta serà una de les prioritats que Independents per Mollet (IxM) inclourem al nostre programa electoral per a les properes eleccions municipals del 2007.