divendres, de maig 12, 2006

L'Agència Tirbutària i el català

Independents per Mollet (IxM) hem denunciat aquesta setmana que el servei d’assessorament que s’ofereix des de l’Ajuntament, en col·laboració amb l’Agència Tributària per ajudar als ciutadans a fer les declaracions de la renda, no permet fer-les en català.

Aquesta setmana hem rebut la queixa de diversos ciutadans que han utilitzat aquest servei per a complimentar la seva declaració i que han mostrat la seva sorpresa en comprovar com el sistema informàtic emprat, segons se’ls ha informat in situ, “no permetia redactar-les en català”.

Em sembla que hores d’ara, adduir motius tècnics, quan tot els programes d’ajut (Programa PADRE), contemplen la possibilitat d’utilitzar diferents llengües de l’Estat, és una excusa molt pobre i molt poc creïble i un exemple de manca d’interès que no necessita més qualificatius.

Creiem que és positiu, que des de l’Ajuntament s’ofereixi com ja es ve fent des de fa alguns anys, aquest servei d’assessorament en col·laboració amb l’Agència Tributària, tot i que ja ens agradaria fer-ho a una Agència Nacional pròpia, però crec que tant aquest organisme autònom depenent del Ministerio de Hacienda, com el propi Ajuntament de la ciutat, haurien de vetllar i tenir més cura per que es respectin el dret dels ciutadans a fer us de la llengua catalana per a complir amb els seus deures tributaris obligatoris, ja de per sí força penosos si recordem l’espoli fiscal al que estem sotmesos els catalans.

Independents per Mollet (IxM) hem instat a l’Equip de Govern municipal, que reclami als responsables de l’Agència Tributària que introdueixin les modificacions necessàries en el servei que es presta a Mollet, per tal que els ciutadans que ho desitgin puguin presentar la seva declaració en la llengua pròpia del nostre país. És el mínim que poden fer, o és que això també s’ho van carregar al nou Estatut de rebaixes, que es volen encolomar des de la Moncloa ?