dilluns, de maig 08, 2006

Innocentada avançada a la senyalització dels carrers de Can Fàbregas nou

Sembla com si algú hagués volgut gastar una innocentada avançada al Govern de la ciutat, i el més greu és que ho ha aconseguit. Per fer-se una idea només cal fer una volta per un dels espais més nous de Mollet, la zona de Can Fàbregas, on abans hi havia la fàbrica tèxtil “Sedunion”, coneguda antigament com a “Can Fàbregas”, i veure la col·lecció d’errors que podem trobar a les plaques d’identificació dels seus carrers recentment inaugurats.

Hi trobarem un autèntic desgavell. D’entrada, cap de les plaques d’identificació dels nous carrers allà instal·lades no respecta el model homologat per l’Ajuntament, ni en format, colors, ni tipografies. Això seria només una anècdota més si no fos perquè un quaranta per cent presenten el símbol oficial de la ciutat, l’escut municipal de cap per avall, amb la corona al peu de l’escut i el nostre moll ben marejat, que ara mira a la dreta i no a l’esquerra com és de tradició. No sé si serà alguna mena d’auguri del futur polític de la ciutat, espero que no, però el que és clar és que el que segur no representa és un exemple de bona gestió del detalls que emmarquen un gran projecte.

Per si això fos poc, la innocentada en qüestió tampoc ha deixat immune l’ortografia. Així trobem que el nou carrer dedicat a les “ Llevadores”, les dones que tradicionalment ajudaven les mares al part, presenta en totes les plaques faltes d’ortografia, ja que el que es pot llegir en elles ara és “Carrer de les Llavadores”. Si a casa nostra parléssim la varietat del català present al País Valencià, hom podria pensar que parlem de les dones que rentaven la roba, però lamentablement, no és aquest el cas.

El cas és que estem davant d’una autèntica “xapussa”, més pròpia de les historietes de Pepe Gotera i Otilio, que d’una ciutat moderna que vol fer les coses com cal. L’empresa constructora que ha senyalitzat els nous carrers és òbviament la primera responsable, però l’Ajuntament també ha badat, perquè hauria d’haver realitzat un seguiment més de prop d’aquests detalls. Perquè com ens agrada dir, els petits detalls, també són importants.

De moment, i des que Independents per Mollet ( IxM) vam denunciar fa algunes setmanes aquesta qüestió, no s’ha mogut res i la cosa segueix igual. L’Equip de Govern municipal s’hauria de posar les piles per a solucionar aquest desgavell, retirar aquestes plaques errònies i substituir-les per altres del model homologat a Mollet, que respectin l’escut de la ciutat, i dit ja de pas, les normes ortogràfiques. No sé si és molt demanar...