dijous, d’abril 06, 2006

La cigala i la formiga

A Mollet sempre hem estat ben servits de pollastres polítics. Un dels darrers i de traca, ha estat el de l’Entesa,(RIP). Encara que alguns dels seus components van jugar brut i sense gaire escrúpols, contra Independents per Mollet (IxM), no me n’alegro. No és només que amb set regidors i una pila de milions de finançament municipal, no hagin fet els deures. És que com ja vam vaticinar de bon començament, ha estat només un miratge.

ERC de Mollet, farta de les maniobres dels seus suposats socis, -amb amics així un no necessita enemics- ha acabat marxant i passant-se al Grup Mixt i l’experiència de l’Entesa, com a tal, ha acabat saltant pels aires a les primeres de canvi. Ja ho vam avisar, encara que la idea a la teoria podia haver estat bé, la concreció, el temps i els tics imposats pels factòtums partidistes, la convertien en un gegant amb peus de fang. I al final, ja veieu, ha petat, perquè un altre cop els interessos partidistes i de poder personal, han pogut més que la teoria inicial.

Mollet necessita un bon govern tant com una oposició en plena forma i l’espectacle donat, no és bo per la ciutat. Alguns ja hem patit a la nostra carn la cara més fosca de la política. Un costat fosc contra el que ens vam rebel·lar per poder seguir fent el que més estimem, treballar per millorar la ciutat, sense dependre dels maquiavelismes dels aparells dels partits i d’alguns dels seus dirigents.

No és casualitat, que Independents per Mollet (IxM), hàgim pogut mantenir contactes amb tots els partits molletans, per a tractar qüestions de la ciutat, menys amb els que formaven l’Entesa (ICV-EUiA-ERC), que sempre s’hi han negat. Potser massa creguts per adonar-se del naixement d’altres realitats, potser perquè es pensaven que eren la reserva espiritual d’occident. Ara, mentre ICV ha llençat per la borda el prestigi i el treball de dues dècades i altres continuen mirant-se el melic, una part important de l’esquerra molletana, ha perdut una credibilitat, que costarà molt tornar a recuperar i ha deixat orfes a molts ciutadans que hi van confiar.

Ara els toca reflexionar, si és que encara són capaços. Perquè amb les sigles segrestades amb nocturnitat per Iniciativa, i convertides en una mena de mort vivent, encara els hi queda tot un calvari final, i això no és bo per Mollet. Mollet necessita gent lliure que se l’estimi per sobre d’interessos partidistes. Aquí trobareu sempre, des de la nostra modèstia, a la gent d’IxM. Mentre d’altres continuen fent com la cigala de la faula, nosaltres preferim fer com la formiga. Passet a passet, i bona lletra. No hi tenim cap mena de pressa. Perquè com ja hem demostrat, amb nosaltres no han pogut, ni podran. Perquè per Mollet, no ens rendirem mai.

Som Gent x Mollet !