dijous, d’abril 27, 2006

El peatge de Mollet no és gratuït !

El peatge de Mollet no és gratuït, malgrat les reiterades afirmacions de representants polítics i institucionals, sobre l’entrada en vigor d’una presumpta gratuïtat de la barrera de la C-33, als usuaris habituals amb el dispositiu de pagament electrònic, anomenat Via-T, i realitzin més de vuit viatges al mes, en dies laborables.

No ho és pel vuitanta per cent dels usuaris que seguim pagant, com venim fent des dels darrers trenta anys, Ni tampoc ho és, malgrat el que la propaganda institucional digui, pel reduït nombre d’usuaris que disposen de Teletac Via-T. Només cal veure que depenent de l’entitat on es contracti el “Tele-atrac”, acollir-se a aquesta mesura te un cost pels usuaris que va entre 52 i 70 euros anuals, als quals s’han de sumar els bancaris, el que vol dir que amb complint amb els mínims de vuit trajectes al mes, sobre onze laborables, es paga fins a 0,80 euros (132 ptes) per trajecte. - On és la gratuïtat ?

A més aquesta mesura contribueix a fomentar la picaresca, amb la complicitat de caixes i bancs, ja que obliga a obrir un compte a Mollet o en alguna de les poblacions properes, incloses en aquest acord i genera un augment artificial d’aquests. Les caixes i bancs són les veritables beneficiades d’aquest engendre. D’entrada et cobren tots els viatges i només a final de més, si has complert amb els mínims imposats, la seva generositat, fa que et tornin aquests calers. Us imagineu la quantitat de calerons que obtenen i retenen durant tot un mes les caixes i els interessos que generen a les seves arques, dels quals els usuaris no veuen ni un ral ? A més a més passi el que passi, els usuaris segueixen pagant els costos del manteniment de l’aparell.

D’altra banda, encara que també són usuaris habituals, els conductors que van més enllà de Mollet i que no entren i surten per la sortida 1, queden exclosos d’aquesta mesura. Això ja està provocant que molts optin per efectuar maniobres d’entrada i sortida a Mollet, per reincorporar-se un altre cop a l’autopista, afectant el trànsit intern del municipi, sobre tot a les hores punta del matí i del vespre.

Malgrat el desplegament publicitari, l’entrada en vigor d’aquesta mesura és un tancament en fals i una nova mostra de la incapacitat del Govern, per a donar una solució definitiva al greuge històric d’aquest peatge. No és de rebut que es vulgui acabar amb un greuge històric com aquest, generant un de nou, que crea usuaris de primera i usuaris de segona.

El que cal és una solució que afavoreixi tots els usuaris, perquè tots tenim el mateix dret a la gratuïtat total, sense mínims de pas, limitacions horàries, comptes bancaris, ni “Tele-atracs”. Tots hem pagat durant dècades i de manera injusta aquest peatge. A què ve ara, tant de sectarisme ?

Mentre d’altres callen i atorguen, nosaltres seguim dient:

Fora el Peatge de Mollet !