dimecres, de març 15, 2006

Pirula Sindical

L’evolució dels sindicats, antigament anomenats de classe, cap el model que tenim ara, és digne d’un estudi aprofundit. La necessitat de captar fons, per a mantenir les seves macro-estructures, ha disparat el creixement d’una línia de serveis als afiliats de la qual les propostes de formació, en són només una de les parts tan visibles, com sovint polèmiques.

En relació a aquest darrer extrem, aquests dies m’ha arribat la queixa de vàries persones afectades per un curs organitzat per la Federació d’Activitats Diverses de CCOO. Es tracta, encara que sembli sorprenent, d’un curs de preparació per a l’obtenció del permís de conduir tipus B. El carnet de cotxe, dit més entenedorament.

M’expliquen que aquest sindicat, havia realitzat un procés d’inscripció per als afiliats interessats en aquest curs, que a més de la formació teòrica comptava amb vint hores de classes pràctiques.Tot plegat a cost zero. És a dir, per la patilla. Ja em sobta prou que els sindicats es dediquin a fer ara de formadors de conductors. Però què hi farem ! Ja vinc dient que alguns són cada cop més empreses de serveis que organitzacions de lluita per al defensa dels drets laborals...

Ara bé, el que algú hauria d’explicar és perquè, dos mesos després de tancar les inscripcions i de donar diferents dates fallides d’inici de curs, el més calent és a l’aigüera. Ni el curs s’ha portat a terme, ni a l’auto-escola de Mollet on presumptament s’havia de dur a terme la formació, en saben ni un borrall i encara és hora que algú se’ls adreci per a proposar-los la cosa formadora.

Potser és que un amb el temps s’ha tornat massa malfiat dels sindicats. Però no puc deixar de pensar que tot això fa pudor a “ pirula “ sindical. Una d’aquelles per justificar els generosos ajuts a la formació que corren entre les administracions i els més grassos dels agents socials.

Les persones inscrites, reclamen com a mínim una explicació de tot plegat. A mi és que em sembla que estan totalment en el seu dret, i que és el mínim que els haurien d’oferir. Però no sé què em dona que en aquest tema com en molts d’altres, acabarà imposant-se allò tant penós del silenci administratiu...