dimecres, de novembre 10, 2010

El nou "peatge" de Mollet

Mollet no en té prou amb un peatge. Ara en té dos. El primer,  es resisteix a desaparèixer, en part gràcies als incompliments dels partits que han governat a Catalunya als darrers set anys, però sembla de moment, gràcies a la pressió popular i al treball de moltes organitzacions, entre elles, Independents per Mollet (IxM), en certa manera contingut.

L’altre, de la mà de la majoria absoluta socialista molletana, amb la complicitat benmenjada de CiU, no para de crèixer i fer-se cada dia més sagnant. Són les zones blaves. El nou peatge de Mollet.

Com si fos un nou impost revolucionari, els nostres manaires han decidit que encara no paguem prou impostos i han fabricat un de nou, per aparcar. Per si no paguèssim prou, amb l’Impost de Tinença de Vehicles de Tracció Mecànica (ITVM), pel cèntim sanitari que ens endosen a la benzina, per les taxes de la ITV que ens obliguen a passar, per la renovació del carnet de conduir que ja vam pagar al seu dia, per l’assegurança del vehicle que ens obliguen a portar, o pel mateix lloguer del pàrking on ens obliguen a amagar el cotxe o la moto, si és que no volem tornar-nos bojos donant voltes, quan venim de treballar.

Ser conductor a Mollet, és com ser un pressumpte “culpable”. Ens obliguen a tenir cotxe, perquè la feina la majoria no la tenim a Mollet, i ens hem de desplaçar en horaris i a llocs on el transport públic és deficitari, però després l’Ajuntament ens castiga per ser dolents i tenir cotxe.

Els nostres manaires de la cort d’en Monràs i els seus palmeros, no tenen aquest problemes. Com a mínim els que suquen més. Gasten cotxe oficial amb xòfer a sou de tots els molletans, tiren de tarjeta de l’Ajuntament, no paguen peatge, o utilitzen l’aparcament “privat” de l’edifici consistorial. Els manaires de segona, pringuen una mica, però callen perquè els hi va en el sou.

La campanya d’Independents per Mollet (IxM) per reclamar unes zones blaves gratuïtes, com a mínim mentre duri aquesta crisi, està posant molt nerviós als membres de l’Equip de Govern. Sobretot als socialistes. Perquè saben que la gent està molt emprenyada. Una prova d’això són les multes que l’Alcalde pretén imposar a IxM per aquesta qüestió, com no s’havia vist mai a la democràcia. I una altra són les planes de publicitat pagades amb calers de tots, per pintar Mollet com una ciutat d’aparcaments....
Manda güebs, que deia aquell, serà un “xist” com els del Montilla de “Polònia”.

La realitat és que l’Ajuntament de la majoria absoluta socialista, amb l’adorn decoratiu dels panxacontentes convergents, no fa més que escanyar els ciutadans amb el tema de la zona blava. En el que va de mandat, no només ha ampliat els carrers apestats per aquest robatori a mà armada, sinò que ens ha apujat el seu preu quasi tres vegades per sobre del cost de la vida. Per això, la darrera ocurrència d’abaratir el preu dels deu primers minuts és com per pixar-se de riure. “S’ens pixen a la boca i ens diuen que plou”, que diria en Mohamet-Jordi, de RAC1.

La pressumpta oposició municipal, si és que existeix, mentrestant, calla i atorga. Estan calentets a la poltrona cobrant una pasta gansa per no fer res.

Pels incrèduls, unes dades. En el que va de mandat el cost de la vida, el famós IPC ha acumulat un valor del 9,3%. Les zones blaves de Mollet, durant aquest temps, s’han apujat, un 24,87%. Menys mal que es diuen d’esquerres. 
Trabucaires que són.