divendres, d’octubre 27, 2006

Apa, cap el futbol !

Uf ! Aquesta campanya electoral ja es va acabant. És de les més estranyes que hem viscut en els darrers anys. Serà pel “paperàs” que han fet les forces polítiques catalanes. Serà pel perfil dels candidats o serà perquè en general, tinc la impressió que la gent està fins el monyo i que la majoria esperem amb ganes que arribin ja les castanyes i els panellets, ni que sigui en tirants i pantalons curts, per la calda que fa.

La setmana vinent es juga el Barça-Chelsea. Tot un “partidàs”. Segons m’expliquen, tots els candidats dels partits majoritaris han demanat plaça a la tribuna presidencial, amb dret a “llingotassos i canapiés, by the face”. Els candidats dels partits petits, que ni ho somiïn. Si el volen veure ho hauran de fer per la tele o passant per taquilla... així és aquesta democràcia futbolera.

A alguns dels candidats els hem vist alguna que altra vegada, ocupant poltrona futbolera a can Barça. A d’altres, com en Montilla o en Carod, més aviat no. Fins i tot no s’han tallat mai de confessar que això del futbol no és que els faci perdre la son. Però, ai làs ! És que aquest Barça-Chelsea coincideix amb la diada de reflexió... i és clar qui és el guapo que es perd l’oportunitat de “xupar plano” per la tele, el dia abans de les eleccions ? Per a reflexionar millor i més tranquil·lament, jo els agrairia a tots plegats que no hi anessin. Sobretot als que no ho tenen per costum, més que res per a estalviar-los el badall.

A la gent d’Independents ens hauria agradat veure els mateixos cops de colze per a entrar al “palco” del Camp Nou, fa unes setmanes, quan es va jugar el partit Catalunya-Euskadi. Allà vam trobar-los a faltar a tots ells. És clar que això era mullar-se massa i segurament, no era tant llaminer, perquè el dia de després era un dia de curro i prou. Sense eleccions.

No sé com acabarà el partit. El de futbol, vull dir. Com a culer confés, m’agradaria que guanyés el Barça i que els gols els marquessin al terreny de joc, els jugadors. No sé perquè em sembla que el que gol que ens volen marcar aquests polítics nostres, l’hauríem d’anul·lar per fora de joc.