dimecres, de juny 28, 2006

Mollet necessita un nou model de Festa Major

L’Ajuntament ha presentat el programa festiu d’enguany. Més del mateix. El model actual, es manté gairebé igual que fa dues dècades, i actualment ja està esgotat. La Festa Major de Mollet es troba al final d’un camí, encrostada entre la por d’apostar per un canvi radical de format i l’estretor pressupostària dels governants municipals. Mollet no té encara la Festa Major que li escau, a la seva nova realitat de ciutat.

Els programes dels darrers anys i els d’altres poblacions veïnes, semblen com fotocopiats. És com si es muntessin a base de packs, d’actuacions pactades, fins on el pressupost arriba, com una mena de menú del dia, o de pack de comiats de solteres i ens arriben a Mollet, quan ja fa anys, que estan ben passadetes.

Tampoc en el tema dels pregons la cosa rutlla bé. La majoria del pregoners cobren sucoses quantitats per sortir a la balconada de l’Ajuntament. Són pregoners passavolants. Venen, llegeixen la xuleta i se’n van. Enguany tindrem a la Bet. No hi tinc res en contra d’ella, ans al contrari, però a molts ens agradaria més veure a la balconada, dient el pregó, a gent que ha donat testimoni d’una vida de treball per la ciutat i se l’estima, com per exemple la Conxita Manils...

Cal trobar un nou model de Festa Major, que ens faci sentir orgullosos de viure-la, potenciï el sentiment col·lectiu dels molletans, vells i nous i esdevingui la celebració festiva d’un poble que es passa tot l’any treballant i mereix divertir-se tant com ha treballat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

A lo millor també estaria bé que canviessin les dates de la festa. Molts estem sempre fora i si la festa fos a finals d'agost hi vindria molta més gent.
Maika.

Anònim ha dit...

Aquest és un tema polèmic, que demanaria un debat ciutadà. Les dates actuals de la festa venen marcades per la tradició del " vot del poble" . Són les tradicionals. Però això no vol dir que no es puguin canviar. Una altra cosa és que amb iaxò només no hi ha prou. Cal un canvi de model, si volem realment millorar la nostra festa.
Gràcies per la teva aportació !
Txus.

Anònim ha dit...

Dons si teniu molta rao,caldria plantejarse canvi de model i de dates també, avui en dia no tot perdura en el temps, els habits, l'oci, les persones canvien, pero per el nostre Ajuntament sempre pensen que si per a ells funciona perque moure res.
Ja fora hora que els responsables es donguesin una volteta per les poblacions de l'entorn, la majoria governades per gent de les mateixes sigles politiques, pero amb perspectives totalment diferents.
A la nostra Ciutat no temin només dues Festes Majors (estiu i hivern) en tenim tantes com Barris, que ja em seble be, pero no amb els calers de tothom, jo crec que aixó no es bó. Mireu amigs/es d'Independents per Mollet soc una d'aquestes ciutadanes que pensa que la nostra Ciutat pot canviar, activista a l'entorn de la Festa Major
(col.laboradora, de les que suplim alló que tindria que fer l'ajuntament pagant i molta gent fem gratis, ja m'entenu) i que any darrera any s'emprenya veient que res no canvia, jo penso que vosaltres sou els unics que teniu el coratge suficient perque això sigui realitat.
Be amics canviaria tantes coses que penso que ja faré per contactar amb vosltres.
salut i força.