diumenge, de juny 25, 2006

Han tancat el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de Companyia del Vallès Oriental

Ja ho han fet. Aquesta setmana ha tancat el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de Companyia del Vallès Oriental, situat a Granollers. S’ha consumat una de les presses de pèl més importants dels darrers anys a la nostra comarca.

Des d’aquí, vull expressar la meva solidaritat i la del conjunt de companys i companyes d’Independents per Mollet (IxM) amb la quarantena de treballadors i voluntaris, que han quedat al carrer, sense cap mena d’explicació raonable i raonada.

Dimarts passat ens vam concentrar a les portes del centre, al carrer Severo Ochoa del Polígon Coll de la Manya, a Granollers. Hi érem una cinquantena de persones, per a expressar el nostre rebuig al tancament d’aquest centre. Els encarregats d’oficialitzar el tancament no es van presentar...

La poca vergonya d’alguns contrasta molt amb la convicció de totes aquelles persones que han col·laborat amb l’adopció dels prop de 150 animals que acollia el centre. Unes adopcions que ha estat possibles gràcies al treball i l’esforç dels treballadors i voluntaris del centre, perquè el que és el Consell Comarcal no ha mogut ni un dit, ni s’ha gastat ni un euro en fer-ho possible.

Finalment només quedaven tres gossos. El més gran dels tres, i el més veterà, el Thor, va trobar una família, aquella mateixa tarda. Feia goig veure els seus primers passos fora del centre, entre porucs i il·lusionats, després de més d’un any d’acolliment. Els altres dos els va venir a buscar una protectora de Vallirana, que se’n farà càrrec d’ells.

Aquesta era sense dubte la preocupació més important. Salvar els animals. Però a banda d’això, i malgrat l’intent d’alguns mitjans de comunicació de tapar tota la resta -menció especial pel 9 Nou, cada dia més penós- i emmudir qualsevol veu crítica, no es pot deixar el calaix tot el merder que envolta el tancament d’aquest centre, el que suposa pel conjunt dels municipis de la comarca i pel tractament que aquests en faran dels centenars de gossos que necessitaran ser acollits els propers mesos.

Les presumptes obres de millora a la depuradora que apuntaven els responsables del Consell Comarcal com a causa del tancament, no són més que una excusa, perquè la depuradora en qüestió no ha funcionat mai, des del primer dia. A més, les millores de les instal·lacions que deien, les podien fer perfectament, sense necessitat de tancar el centre, com ho han fet d’altres en condicions similars.

Els responsables polítics del Consell Comarcal, han actuat amb una passivitat vergonyosa i amb una manca total de transparència, amagant els veritables motius del tancament, econòmics i de gestió. Comptant amb els costos de construcció, en aquest centre s’han esmerçat més d’un milió d’euros en els darrers dos anys. Uns calers públics, aportats per la Diputació de Barcelona i pels ajuntaments adherits al projecte, que ara cauen en un pou per la incapacitat de gestió i la poca voluntat de trobar fórmules alternatives per a potenciar-ho.

Això no pot quedar així. En qualsevol país europeu, s’haurien assumit responsabilitat polítiques per aquest autèntic fiasco. Començant per la dimissió de la Consellera responsable del tema. Rentant-se les mans, el que fan és només soscavar la confiança de la gent al sistema actual de partits, i demostrar que els seves preteses idees de defensa dels drets dels animals són només paper mullat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Com ja ho he fet en persona ara us ho comento per la xarxa i de passada us deixo una salutació..., felicitats per la lluita envers d'aquest tema (entre d'altres), és vergonyós per a tothom que coses com aquestes succeeixin i a més als qui ens agraden els animalons és com si ens fotèssin un troç de nosaltres. Endavant els "Estels per Mollet"! Salut!

Anònim ha dit...

No fa mases dies que he trobat aquest bloc, i llegit detingudament tots els temes que el vostre grup a la nostra ciutat ha treballat, es d'admirar que gent com vosaltres sense cap tipus de representació (per tant dedueixo que tambe amb pocs recursos) teniu la capacitat de lliutar per les necessitats de ciutadants com jo a canvi de res, fins ara no tenia masa clar que faria a les properes municipals, la meva familia i jo som nouvinguts a la Ciutat, i la veritat que jo era desencantat de les opcions politiques en general, habitualment nomes es fà politiques per vots, i vosaltres sou diferents, el meu gos no vota i vosaltres esteu defensant que els seus no es quedin sense sostre.
Gracies per lo vostra lliuta i sensibilitat. Continuare seguin el que feu