diumenge, de juny 25, 2006

28 de juny: Un arc iris a Mollet

El proper 28 de juny, celebrarem el Dia Internacional per l’Alliberament de Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals.

La cita anual del 28 de juny, commemora la revolta iniciada en “Stonewall”, un bar gai de Nova York, que patia continuades ràzzies policials. Aquell 28 de juny de 1969, clients i treballadors es van fer forts al local per a defensar el seus drets i respondre l’agressió policial. L’enfrontament es va estendre per tot el Greenwich Village. Aquells fets van sacsejar els principis morals i sexistes de les societats occidentals.

Resulta clar que malgrat els avanços aconseguits, cal seguir lluitant, perquè hi ha molts drets dels quals aquest col·lectiu no gaudeix, i encara existeixen molts perjudicis i exemples de marginació amb els que cal acabar.

La diada d’enguany estarà centrada al lema “En la diversitat GLT ens fem grans”. Cal recordar que l’envelliment afecta especialment a la qualitat de vida de les persones Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals, que sumen a les dificultats que encara pateix aquest col·lectiu, altres específiques de la gent d’edat avançada.

Independents per Mollet (IxM) hem reclamat a l’Ajuntament que impulsi polítiques específiques per aquest col·lectiu, que passin per facilitar l’accés d’aquestes persones a unes pensions dignes, promoure polítiques de benestar i oci on es reculli la diversitat de GLT explícitament, normalitzar el seu accés a centres públics residencials i assistencials, sense por de ser rebutjats o rebutjades, i potenciar les relacions intergeneracionals per evitar l’aïllament.

Per aquest motiu, hem proposat que el proper dia 28 de juny onegi a l’Ajuntament de la ciutat, la bandera amb l’Arc de Sant Martí, com a expressió de solidaritat amb la llarga lluita del col·lectiu de GLBT pel reconeixement dels seus drets.

El proper dissabte dia 1 de juliol, tindrà lloc a Barcelona la manifestació anual que convoca la “Coordinadora 28 de juny”. Les persones compromeses amb la defensa dels drets socials tenen una bona oportunitat per assistir-hi.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats ! Però em sembla que l'ajuntament no us farà cas. Només sen recorden del colectiu gai quan hi ha eleccions.
El dia 28 tots a Barna i a Mollet, el meu vot em sembla que el canviaré.

Anònim ha dit...

Avui han dit que la Generalitat la posarà en alguns departaments. Perqué a Mollet, no la posen també,tant els hi costa ?

Perqué no haneu vosaltres i la pengeu al pal, pel vostre conte ? A veure si s'enteren duna vegada.

Anònim ha dit...

felicitats, se que des de l'inici del vostre projecte esteu lliutant per tot allo que de veritat molts ciutadants i ciutadanes pensem que son molt importants al dia a dia, jo no soc gai, pero tenen tot el meu recolçament, nomes desitjo ue no canvieu mai, jo tinc clar que si mes no a Mollet canviare el meu vot. Gracies