diumenge, d’octubre 07, 2007

Calen canvis a la celebració de la Diada a Mollet


Independents per Mollet (IxM) no vam prendre part enguany, per tercera vegada des del nostre naixement com a formació política local, a l’acte institucional molletà de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya de l’Onze de setembre.

Els independents molletans, vam realitzar la seva ofrena, dedicada enguany a la memòria d’en Lluís M. Xirinacs, al marge de l’acte institucional, en coherència a la disconformitat que ja vam expressar els dos anys anteriors, sobre com es configura l’ acte i amb les modificacions que es van introduir i que es mantenen enguany.


Creiem que l’actual model de celebració suposa un pas enrera, perquè elimina el caràcter reivindicatiu que ha de tenir el record d’una derrota que va arrabassar, per la força de les armes, els drets i les llibertats de la nació catalana.


Independents per Mollet (IxM),
hem mostrat també la nostra disconformitat amb l’eliminació del parlament, que fins ara realitzava tradicionalment l’alcalde en nom de tots els ciutadans, que hauria de recollir el sentir del poble molletà sobre la situació del nostre país i sobre el camí que falta per a la recuperació plena dels nostres drets com a nació sobirana. un parlament de consens, llegit per l’alcalde o per qualsevol altre molletà, s’hauria de mantenir com sempre s’ha fet a Mollet, com a part tradicional essencial de l’acte, suprimir-ho sense més, no és de rebut.


IxM, hem denunciat també que resulta un total contrasentit, que el Partit Popular mantingui la seva participació en aquest acte, mentre s’hi oposa a qualsevol avanç en la recuperació de la nostra sobirania, i mentre s’arrenglera amb les tesis dels que van arrabassar per les armes les llibertats dels catalans i no reconeixen a Catalunya com a una nació.


Un any més lamentem que Mollet segueixi sent un dels pocs municipis del Baix Vallès, on la senyera no pot onejar en solitari a l’Ajuntament, en una data tan significativa per la memòria dels catalans, ja sabem allò que la llei s’ha de complir i tot això, però hi ha tantes lleis i normatives que només es compleixen a gust del qui mana, que en podríem fer un llistat molt llarg.