dimecres, de setembre 29, 2010

Recuperem els Cinemes de Mollet !

Tenir uns cinemes com els de Mollet tancats, és un luxe que una ciutat com cal, no s’hauria de permetre. Aquests cinemes eren una mica el símbol de la nova centralitat de Mollet, ciutat abans industrial i ara de serveis, en l’àrea del Baix Vallès. Ara són l’ombra del que havia de ser el motor del nou centre de la ciutat, l’Illa Mollet, que sembla marcir-se dia a dia, malgrat els valerosos esforços dels comerciants resistents.
 
El panorama de l’oci a Mollet no es correspon amb el d’una ciutat de més de cinquanta-dos mil habitants. La majoria dels molletans i especialment els més joves, han de sortir fora per a trobar l’oferta d’activitats i serveis d’oci que busquen i la ciutat no els ofereix. Fer ciutat no és tan sols asfaltar carrers, o inaugurar edificis i aparcaments de pagament. Fer ciutat és també respondre a les necessitats dels ciutadans i sobretot no crear-ne de noves.
 
La impressió que tenen molts ciutadans és que Mollet navega sense rumb pel que fa a la planificació d’una oferta d’oci suficient pels molletans, i especialment pels més joves, més que això,  ni tan sols navega, es troba varada a la sorra de la platja. És obvi que qualsevol oferta d’oci, però sobretot el nocturn, ha ser respectuosa amb el descans dels ciutadans, però això no ha de voler dir posar tantes traves als emprenedors que al final els facin desistir d’invertir a la ciutat i prefereixen traslladar-se a d’altres municipis.

Des d’Independents per Mollet (IxM) hem iniciat una campanya per a reclamar la recuperació dels cinemes de Mollet per a la ciutat. Tancats com estan, fent-se malbé, no són pas útils per a ningú. Reparats i adequats, podrien servir a més de per a recuperar una oferta de cinema ara inexistent a la ciutat, per a dinamitzar el potencial creatiu existent, facilitar llocs de trobada, d’assaig, etc i per encabir tota aquella mena d’actes i activitats culturals, música, teatre, etc, que precisen més de bones condicions que d’un espai de grans dimensions i complementar l’oferta d’espais municipals, actualment molt saturada.
 
IxM creiem que hi ha una altra manera de fer les coses i que en lloc de partir sempre de zero i gastar tants milions de diners públics en obra nova, seria millor aprofitar el que tenim i salvaguardar-lo com element de la nostra identitat. Quan Independents vam començar a reclamar en solitari, una Escola Oficial d’Idiomes a la ciutat, al setembre del 2003, alguns deien que això era impossible d’aconseguir. Ara l’EOI de Mollet, ja fa alguns anys que és una realitat.
.
Hem de recuperar els cinemes de Mollet per a la ciutat. És possible fer-ho si hi ha la voluntat política necessària. Ja sabem que són de propietat privada, però l’Ajuntament podria negociar un acord positiu que permetés una gestió pública participada per entitats i ciutadans, que permetés tornar a reobrir aquest equipament cultural i lúdic, que no s’hauria d’haver deixat perdre. Mollet s’ho mereix.