dimecres, de setembre 08, 2010

IxM no participarà a l'acte institucional de la Diada a Mollet

Independents per Mollet (IxM) no prendrem part enguany, a l’acte institucional molletà de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya de l’Onze de setembre.
 
IxM, però, com als darrers anys, realitzarem la nostra ofrena abans de l’acte institucional, en coherència a la disconformitat que venim expressant els darrers anys, sobre com es configura aquest acte i amb les modificacions que es van introduir de manera unilateral per part de l’Ajuntament i que encara es mantenen enguany. 
 
Des d'IxM creiem que l’actual model de celebració suposa un pas enrere, perquè aposta per un enfoc folklòric i elimina el caràcter reivindicatiu que ha de tenir el record d’una derrota que va arrabassar, per la força de les armes, els drets i les llibertats del  poble català, i que ni l’anterior Estatut ni l’actualment vigent, escapçat pel Tribunal Constitucional, han aconseguit retornar-nos.

Els independents molletans hem expressat reiteradament als darrers anys, la nostra disconformitat amb l’eliminació del parlament, que des de la recuperació de la democràcia, realitzava tradicionalment l’alcalde en nom de tots els ciutadans. Creiem que  aquest acte ha de mantenir aquest manifest, que voldríem que recollís el sentir de la ciutadania molletana,  no només el dels partits del Govern local de torn, sobre la situació del nostre país, al qual no se li reconeix el seu legítim dret a decidir lliurement el seu futur i sobre el camí que falta per a la recuperació plena dels nostres drets com a nació sobirana.
 
IxM seguirem defensant per això, un acte que compti amb un parlament de consens, llegit per l’alcalde o per qualsevol altre molletà, com sempre s’ha fet a Mollet, amb contingut reivindicatiu com a part tradicional essencial de la celebració i mentre es mantingui l'actual esquema tou i merament folklòric, no podrem ser-hi presents.

Un altre any més, per interessos electorals dels nostres manaires, Mollet seguirà sent un dels pocs municipis del Baix Vallès, on la senyera no podrà onejar en solitari, ni tan sols aquest dia, en una data tan significativa per la memòria dels catalans, en un lloc destacat a l’Ajuntament de la nostra ciutat. Estic segur que això, més d'hora que tard, canviarà.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Perquè no veniu a l'ofrena d'Esquerra ?