dimarts, de setembre 08, 2009

L'Aparador

Mollet és un calvari d’obres. La majoria d’aquestes obres no eren prioritàries per a la ciutat. Voleu dir que calia gastar prop de 170 milions de les antigues pessetes en canviar la tanca del Parc de Can Mulà, quan hi ha coses molt més urgents que segueixen esperant? El pla FEIL, o l’operació del Govern Rodríguez per a reactivar el sector de la construcció, no funciona. Mollet torna a ser la capital de l’atur a la comarca i el nombre de contractats per aquest pla, sobre una bossa de més de cinc mil molletans aturats, és simplement anecdòtic. Els socialistes estan contents pensant en els vots que els cauran quan tallin les cintes. Confien que la gent s’empassarà la pastanaga. Tot plegat és un bon exemple del que diem “polítiques d’aparador”.

Parlant d’aparadors. Fa massa temps que els molletans ens esgarrifem amb l’ús que fa l’Ajuntament de l’aparador del Museu Abelló. Francament, això és una presa de pèl. Una innocentada permanent. Els artistes que col•loca l’Ajuntament a l’aparador no tenen la culpa. Des d’ Independents per Mollet venim reclamant que aquest espai sigui per tots aquells molletans i molletanes que es dediquen, sovint de manera amateur, al món de la pintura, l’escultura, la ceràmica, les arts audiovisuals, etc, i no poden exposar les seves obres, perquè no hi ha espais gratuïts on fer-ho. IxM volem un aparador que també aculli les mostres que molt sovint les entitats també preparen, per a donar a conèixer el seu treball i la seva història de servei a la ciutat. Per posar un exemple, l’exposició dels 25 anys de la colla del Ball de Diables de Mollet, es mereixia, per la seva qualitat, haver pogut disposat d’aquest espai i ben segur que hi ha moltes més.


Hi ha qui no vol que les coses canviïn. Però amb treball i constància les coses canvien. Quan IxM reclamàvem que s’obrís el Museu el mes d’agost, ens deien que no podia ser. I ho vam aconseguir. Ara, entre tots, podem aconseguir que l’Aparador canviï i sigui la finestra real que els artistes molletans necessiten. Deixarem que ens segueixin prenent el pèl?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Joder Carrasco ara us tornaran a dir que no sou moderns i no enenteu l'art.
Lo de laparador ho fa l'ajuntament per que la gent tingui en que cagar-si cada dia i no pensi en els mamons que hi ha enxufats a la casa gran. Es com el salsa rosa per que la gent no pensi, però sense la Belen Esteban. Lo mes fotut es que ho paguem entre tots.