dimarts, de juliol 07, 2009

Mollet necessita un servei d'urgències d'oftalmologia

La construcció del nou hospital a Mollet, no ens ha de fer oblidar la realitat actual de les nostres necessitats d’atenció sanitària. El nou hospital serà una peça important, però no serà, ni de bon tros, una vareta màgica que acabi amb tots els nostres mals.

Mollet necessita un servei que atengui les urgències d’oftalmologia que es produeixen a la ciutat. El servei actual, ubicat a l’Hospital de Mollet, està molt saturat i només cobreix les visites ordinàries prèvia demanda d’hora, mentre que deixa sense cobertura a la sanitat pública de la ciutat, els ciutadans que necessiten l’atenció urgent d’un especialista en oftalmologia.

Actualment les persones que s’adrecen a l’Hospital de Mollet amb una urgència oftalmològica són sistemàticament derivats a Granollers o a la Vall d’Hebrón, el que retarda perillosament la seva atenció i la dificulta, perquè moltes d’elles com és lògic, amb un problema de visió, no estan en les condicions més idònies per a traslladar-se per sí soles, a un altre centre hospitalari.

Per aquest motiu, IxM venim reclamant en solitari, mentre d’altres miren cap a una altra banda, l’obertura d’un servei d’urgències oftalmològiques a l’Hospital de Mollet. Volem que les persones que ho necessitin puguin ser ateses a la ciutat, garantint el seu dret a una atenció urgent de qualitat, sense haver de desplaçar-se a d’altres centres sanitaris, pagant-se a més el trasllat, de la seva butxaca.

Es tracta d’una proposta, realista, possible i sobretot, necessària. Per això Independents per Mollet (IxM) hem proposat, que s’ampliï el conveni que l’Hospital de Mollet manté amb el Servei Català de Salut, com a centre de la Xarxa d’Hospitals d’Utilització Pública (XHUP), per a dotar el centre d’especialistes en oftalmologia que cobreixin aquest nou servei de la sanitat pública de la ciutat, o que es busqui qualsevol altra fórmula àgil i alternativa.

Fem sentir la nostra veu als qui manen. IxM ho seguirem fent i amb el vostre suport tindrem més força.