dimecres, de juliol 15, 2009

A la Festa Major, volem pregoners molletans !

Mollet necessita un nou model de Festa Major. El model actual, que es manté gairebé igual que fa dues dècades, actualment ja està esgotat. Per començar pel principi, una de les primeres coses cal modificar amb urgència, és el primer acte, el pregó inicial de la Festa Major.

El pregó s’ha convertit els darrers anys, en una mena d’espectacle de varietats, totalment mancat de “molletanitat”, amb pregoners forans, que no coneixen Mollet ni hi han estat mai, que cobren una pasta per sortir a l’Ajuntament, llegir una xuleta amanida amb un o dos acudits de poca gràcia i marxar. El de l’any passat d’en Latre, ens va costar pel cap baix, 6000 euros de les butxaques de tots els molletans.

Des d’Independents per Mollet (IxM) estem reclamant que el pregó de la Festa el faci una persona de Mollet, que donaria testimoni de la vida i la història d’una ciutat o de la seva integració i estima a la mateixa i a més ho faria gratis.

L’espectacle d’humor, si es vol muntar, es pot fer després, a peu de plaça, o instal•lant un escenari a l’efecte, però separant ambdues coses, i si el que passa és que hi ha polítics que volen fer-se la foto amb el “famoset” de torn, que se la paguin de la seva butxaca.

A la Festa Major de Mollet, volem pregoners molletans !