dimecres, d’abril 01, 2009

Moció d’Independents per Mollet ( IxM) per demanar la dimissió dels Consellers d'Interior i d'Universitats per la violenta repressió als estudiants

Independents per Mollet (IxM) hem entrat al registre de l’Ajuntament una proposta de moció sobre l’actuació de les forces anti-avalots del cos dels Mossos d’Esquadra, en el desallotjament i posterior dispersió dels estudiants contraris al Pla de Bolonya, ocupants del rectorat de la Universitat de Barcelona.

El passat 18 de març, les violentes càrregues policials indiscriminades que van provocar més de trenta ferits, entre els manifestants i van afectar també a nens, famílies i periodistes i a molts estudiants que protestaven pacíficament.

Els independents molletans hem expressat la nostra solidaritat amb els estudiants, informadors i amb les desenes de ciutadans anònims que van patir la violència de les càrregues policials realitzades a la Gran Via de les Corts Catalanes, de la capital catalana.

La moció d'Independents per Mollet (IxM) denuncia “el recurs a la violència emprat pels cossos de seguretat, que per primer cop des del franquisme van entrar al rectorat de la Universitat”, i demana “la dimissió dels dos màxims responsables polítics de les conselleries del Govern de la Generalitat amb responsabilitats sobre el conflicte, el conseller d’Interior, Joan Saura i el d’Universitats, Josep Huguet”.

Independents per Mollet (IxM) reiterem el nostre suport a les demandes del moviment estudiantil i a la seva lluita contra la imposició d’un Pla de Bolonya, sense el necessari debat i consens amb la comunitat universitària catalana.