dimarts, d’abril 21, 2009

"Democràcia" imperfecta

Extreure frases de context, és una de les aficions més comunes dels mitjans de comunicació. Molt sovint, la voluntat legítima de recollir un moment puntual d’un discurs o d’unes declaracions, xoca amb el sentit global del que el personatge en qüestió ha volgut dir. De vegades també, l’inconscient és traïdor i es rebel.la contra les barreres de la correció política que ens imposem.

Escrit això, en relació a les paraules d’un regidor molletà, que recull el setmanari Contrapunt en contraportada, a la seva edició d’aquesta setmana. “Estem en una democràcia quasi perfecta, només falta la República”, Antonio López dixit. Conec bé l’Antonio López i intueixo que això no pot ser realment el que volia dir, però com que em dona peu a escriure aprofitaré l'avinentesa per dir-vos que a mí, que voleu que us digui, no em sembla gens perfecta aquesta democràcia i veient el que ens està caient a sobre, no puc més que refermar-me en aquesta tesitura.

Quan després de trenta anys de la recuperació dels ajuntament “democràtics”, encara no s’ha solucionat el problema del seu finançament, quan la separació de poders, i sobretot entre l’executiu i el judicial, molt sovint és un miratge, quan el mateix partit del Govern de l’Estat es permet el luxe de marejar la perdiu per no complir les lleis que ha refrendat, quan s’il.legalitzen partits o s’empresona persones pel simple fet de la seva militància, quan el dret d’autodeterminació dels pobles és ignorat xulescament pels poders centralistes, quan els mitjans públics de comunicació es converteixen en una màquina electoral al servei del que mana,i els partits deixen de ser eines al servei de la gent i es converteixen en engendres amb l’única finalitat de perpetuar-se, quan l’abstenció i la desafecció augmenten a cada convocatòria electoral, quan voler consultar el parer d’un poble esdevé un delicte, i molts altres “ quans” que seria molt llarg d’enumerar, que voleu que us digui, a mí, personalment, no em sembla gens perfecta aquesta “ democràcia”. Més aviat crec que ens queda molt camí encara per fer .

Que només ens falta la República ? No, ens falten moltes més coses, però si es tracta de començar per començar, jo em demanaria una. Una de catalana.

2 comentaris:

ANNAÏS ha dit...

estic completament d'acord amb tu. Estem lluny de tenir una democràcia perfecte, i en molts moments jo hem pregunto si realment és una democracia només poder dir la teva un cop cada 4 anys.... bé, deixo això per la reflexio.
T'aplaudeixo l'escrit.

Anònim ha dit...

Democràcia involutiva. Això és el que és.
Eugeni