dilluns, de març 16, 2009

Prou d'impostos abusius !

L’Equip de Govern de Ajuntament de Mollet, (PSC-CiU), ha tornat a apujar aquest 2009 els impostos que tots paguem, molt per sobre del cost real de vida, el famòs IPC, amb la complicitat incomprensible d’alguns grups de la suposada oposició municipal, com Esquerra Republicana, que ja va donar anteriorment mostres de la seva docilitat donant via lliure als pressupostos i negant-se a donar suport als prop de vuit mil ciutadans que hem reclamat el manteniment de zones d’aparcament gratuït al Pla de les Pruneres.

L’augment mitjà serà de prop d’un 5%, mentre que el l’IPC s’ha situat sobre un 1,4%. Això parlant clar vol dir que aquest Ajuntament ens farà enguany a tots els ciutadans un 3,6% més pobres, ja que els nostres sous, els dels que encara tenim feina, o es congelaran o pujaran com a molt un 1,4%.

Els impostos són necessaris. No descobrim res amb això i ens sembla que tothom pot estar d’acord. Però des d’Independents per Mollet (IxM) ens oposem a que en plena crisi, els impostos pugin per sobre de l’IPC. Diem no a augments com el de la contribució ( IBI ) d’un 5,5 % més el 2 o 3% que aplicarà l’Estat, el 10,5% de la zona blava, que l’any passat ja va pujar un 7,5%, el 10,2% de la grua, o el 20% de la taxa de manteniment d’instal.lacions de l’aigua, per posar només uns exemples, perquè són un abús intolerable i un atracament a les butxaques dels ciutadans.

Els ciutadans ja estem pagant la crisi, no és de rebut que l’Ajuntament ens vulgui passar també factura pel seu dèficit i per la seva mala gestió, perquè a més, amb els nostres impostos s’estan mantenint uns luxes incompresibles, com són els sous dels polítics i els partits de l’Ajuntament.

En aquests primers dinou mesos de mandat municipal, els partits de l’Ajuntament s’han repartit, sense comptar els sous de regidors, assessors i altres càrrecs de confiança, un total de 109 milions de les antigues pessetes, ( 36 pel PSC-PSOE, 19 per CiU, per ICV i EUiA i també pel PP i 16 per ERC), només per a les despeses dels partits. Però quines despeses? Si fins i tot el despatx, el telèfons, els sobres i els segells, els paga també l’Ajuntament, és a dir, tots els ciutadans, amb una altra partida del pressupost municipal ! Resulta realment insultant que mentre als ciutadans ens diuen que ens hem d’apretar el cinturó i ens collen cada cop amb impostos més alts, ells segueixin cobrant una milionada a càrrec de les nostres butxaques. I a sobre tenen la barra de dir que ja s’han congelat el sou aquest any. Però si l’any passat se’l va autoapujar un 37% sense que els hi fes cap mena de vergonya !

Recentment, l’Ajuntament anunciava sense posar-se vermell, que havia augmentat la partida de despesa social en 24.000 euros, o sigui 4 milions de pessetes per afrontar la crisi. Compareu-los amb els 109 milions dels partits en aquests primers dinou mesos de mandat. Quina poca vergonya i quina pressa de pèl. Volem una millor gestió econòmica, i una aposta real amb per fer polítiques socials i de creació d’ocupació per afrontar la crisi i lluitar contra l’atur. Mollet no pot seguir així, perquè no anem pas bé. Cal trencar aquesta majoria absoluta que està ofegant els ciutadans, i cal construir una nova oposició que planti cara i no calli davant de tants abusos. Ja n’hi ha prou d’impostos abusius i ja n’hi ha prou de prepotència!