divendres, de febrer 20, 2009

La notícia de l'any a Mollet

L’Empresa municipal “ Mollet Comunicació”, va lliurar en el decurs de la seva festa anual, el premi a la notícia més destacada de l’any. El guardó en sí, té més de simbòlic que de trascendental, però és un bon indicador de per on apunta el pols de la vida molletana.
Enguany els manaires de l’Ajuntament, responsables de l’empresa, han decidit que el fet més destacable de l’any, és un principi d’acord, pel qual no hi ha finançament, ni data, ni res, de l’hipotètic soterrament d’una part del tram urbà de la via fèrria de la línia Mollet-Puigcerdà.

Així, tenim que la notícia de l’any, és una que ni tan sols arriba a la categoria de notícia, perquè ni ha succeït encara, ni tant sols podem ensumar encara si serà algun dia realitat o quan ho serà si és que es troba la milionada que cal per afrontar-ho. Amb l’actual crisi de sector immobiliari, peça important de l’operació, ja us puc avançar que la cosa va per llarg.

No deixa de ser curiós, que l’Ajuntament de Mollet, de la mà de la seva empresa municipal, Mollet Comunicació, s’autopremii, sense cap mena de vergonya, difressant-se de Màgic Andreu, per penjar-se una medalla pel bé que ho fa tot. Personalment, em quedo amb el Màgic, el seu il.lusionisme és més franc, més autèntic i ens fa molta més gràcia.

Però la veritable intenció dels manaires molletans, amb tot aquest ridícul, ha estat la de
“correr un tupido velo”, sobre el que de debó ha impactat sobre la vida quotidiana no només de tots els molletans, sinò també dels habitants de les poblacions veïnes, usuaris també de la nostra ciutat. Em refereixo, és clar, al tancament del Pla de les Pruneres i la supressió de prop de 1000 places d’aparcament gratuït. Aquesta i no altra, ha estat, per la seva transcendència, per la seva significació, i pel que ha afectat i afecta cada dia encara, a la vida quotidiana de milers de persones, la notícia de l’any 2008 a Mollet, sense cap mena de dubtes, com ho demostren les prop de 8000 signatures recollides. La resta, com deia la meia iaia, “ són xuminaes”.
Amb un ajuntament annestesiat i un alcalde que no escolta el seu poble, només ens falta aquesta dosi de prepotència. Vaja, que com diu un company d’IxM, als molletans se’ns pixen a sobre i ens diuen que plou!