dilluns, d’octubre 13, 2008

7000 signatures per Salvar les Pruneres !

Més de tres-centes persones han acompanyat a Independents per Mollet (IxM) en el lliurament al registre municipal de l’ Ajuntament de la ciutat, de les 7000 signatures recollides en el marc de la seva campanya “Salvem el Pla de les Pruneres com aparcament gratuït”, la campanya més important i amb més suport de tota la història de la ciutat. Aquí us transcrit, un resum del document que vam llegir, en finalitzar l'acte:
Amics i amigues, ciutadans. Molt bona nit!

Som aquí per a que se senti la veu de milers de persones que ja han dit “NO a la supressió de l’aparcament gratuït del Pla de les Pruneres”. Som aquí perquè els polítics que manen, escoltin la veu d’un poble que diu prou de prepotència i prou d’imposicions.

Alguns, com els que manen, els dirigents del PSC, i CiU, i també d’altres que no manen, com ERC o ICV, diuen que no tenim dret a aparcar gratis a la nostra ciutat. Diuen que tenir un espai d’aparcament gratuït a les Pruneres és un luxe. El luxe és el sou que s’han aprovat ells, apujant-se un 37% mentre als treballadors els aplicaven un 2%. El luxe són els 23 milions dels nostres impostos, que ha ingressat aquest any el PSC, només per a sobres i segells, o els 15 i els 10 milions que han ingressat d’altres com CiU, ICV i ERC. I a sobre tenen el morro de dir-nos als treballadors, que aparcar sense pagar, encara més del que ja paguem, és un luxe que no ens poden permetre !

El luxe, és que ells vulguin obligar a pagar a una família amb dos cotxes, com hi ha moltes a Mollet, més de 220 euros al mes per llogar l’aparcament de 8 del vespre a 8 del matí. Aquest sí que és un luxe que no ens podem permetre els treballadors.Uns treballadors que estem ja pagant la part més dura de la crisi.

Entenem que s’han de pagar impostos. Però ja paguem l’impost de circulació, ja paguem les zones blaves, que cada dia hi ha més. Ja paguem la benzina més cara de tot l’Estat. I ja estem farts de pagar per tot.

Aquest Ajuntament que tant li agrada parlar de que som la capital del Baix Vallès, vol condemnar el nostre petit comerç, el que dóna vida a la ciutat, a morir-se de gana. Diuen a la gent que ve d’altres municipis veïns a comprar aquí, que si no volen pagar per aparcar, que no vinguin. Aquest Govern municipal, que va tancar els darrers pressupostos amb un forat de prop de 3 milions d’euros i de 12 d’incobrats, ha de demanar diners a la Generalitat, per a arreglar alguns problemes d’alguns barris, i ara vol gastar-se més de 2000 milions de les antigues pessetes en una obra faraònica a les Pruneres.

Les Pruneres no poden continuar com estaven, s’han d’arreglar, sempre ho hem dit, però estem segurs que no cal un nou Parc dels Colors. S’ha d’arreglar amb “austeritat” , perquè les Pruneres puguin seguir acollint aparcament públic i gratuït, perquè hi hagi espai per les persones, i per acollir el mercat dels dimarts, i les celebracions de la ciutat. No cal gastar tant.

Si els hi sobren els diners, que facin una ullada als barris de la ciutat, que tenen moltes coses per arreglar, voreres intransitables, clavegueres que s’inunden cada cop que plou i un llarg etcètera. Si els hi sobre els diners, que es deixin de pagar empreses de fora per fer estudis que acaben en un calaix i ajudin de debó als nostres comerciants.

Avui hem vingut aquí a portar la veu de milers de ciutadans. I hem entregat al registre de l’Ajuntament, les signatures de prop de 7000 persones que han dit ben alt, NO AL PÀRKING DE PAGAMENT DEL PLA DE LES PRUNERES!

Ha estat la major recollida de signatures de la història de Mollet. I des d’aquí i en nom d’Independents per Mollet ( IxM) vull donar les gràcies a totes les persones, amics, companys, voluntaris, comerciants i ciutadans en general, sense la col.laboració dels quals hauria estat impossible aconseguir aquest rècord històric.També vull agrair als companys d’EUiA de Mollet que avui ens acompanyen i ens honoren, el seu suport valent a aquesta convocatòria. I com, no la presència de tots vosaltres, cadascú amb les seves idees, però units per defensar els nostres drets. L’Ajuntament no pot seguir mirant cap a una altra banda, ni practicar l’insult i la desqualificació a les veus que no pensen com ells, perquè això només demostra que no tenen arguments. L’Ajuntament ha d’escoltar la veu del poble.

Avui hem plantat a les seves orelles, 7000 veus, 7000 crits que recorden que els que manen han de deixar de fer-ho d’esquenes als ciutadans, i han de solucionar els problemes que tenim, enlloc d’augmentar-los. I Mollet té avui un greu problema d’aparcament, que s’agreujarà encara més si suprimeixen aquestes 1000 places gratuïtes de les Pruneres.

Aquesta nit, hem sortit al carrer per a defensar el nostre dret a tenir una ciutat per VIURE i no una ciutat només per VEURE, com ells ens volen imposar. Hem sortit al carrer per a reclamar que S’ATURI el PROJECTE de PÀRKING de PAGAMENT i es REOBRIN les PRUNERES com aparcament gratuït.

Avui és un GRAN dia. És el dia de la DIGNITAT. Desitgem i esperem que els que manen també siguin dignes dels càrrecs que els hi hem confiat temporalment. Que rectifiquin i que vegin que rectificar no els fa més febles, sino més sabis.

Però us puc ben assegurar, que no serà fàcil. Per això vull acabarr convidant-vos a estar ALERTA. Alerta a la resposta de l’Ajuntament. Perquè si ens donen l’esquena, HAUREM de tornar a SORTIR al carrer. Que sàpiguen que ara marxem, però si ens obliguen, tornarem, i poden estar ben segurs que en serem molts més.

NO al Pàrking de pagament a les Pruneres!

Molt bona nit, i moltes gràcies !

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon discurs, Carrasco. No crec que us escoltin aquests socialistes, però mersi per intentar-lo.

Jesús M Carrasco ha dit...

Gràcies. Cal seguir lluitant, perquè la veu de la gent del carrer se senti. De què serveix la democràcia si al poble no se l'escolta i els polítics es creuen la mà de Déu a la terra per fer el que volen ?