dissabte, de juny 28, 2008

L'Ajuntament de Mollet rebutja per cinquè any consecutiu que la senyera arc-iris onegi el 28 de juny

Tindrem altres defectes, la gent d'Independents per Mollet (IxM), no us dic que no. Però no serà un d'ells la manca de perseverància, podeu creure-ho. Cinc anys portem reclamant que onegi la bandera arc-iris a l'Ajuntament de la nostra ciutat durant el 28 de juny per commemorar la diada internacional per l'alliberament de Gais, Lesbianes, Transexuals i Bisexuals. Cinc cops que l'Equip de Govern municipal ( PSC-CiU ) es nega en rodó a fer-ho.

La cita anual del 28 de juny, commemora la revolta iniciada en “Stonewall”, un bar gai de Nova York, que patia continuades ràzzies policials. Aquell 28 de juny de 1969, clients i treballadors es van fer forts al local per a defensar el seus drets i respondre l’agressió policial. L’enfrontament es va estendre per tot el Greenwich Village. Aquells fets van sacsejar els principis morals i sexistes de les societats occidentals, per això cada 28 de juny commemorem aquella diada de lluita, i recordem a tots els que han perdut la vida per la seva orientació sexual o han patit la més dura repressió.

És cert que als darrers anys s'han produït avenços importants a l'Estat espanyol, bàsicament a nivell legislatiu. Però també és cert que queda encara molt camí per fer i molts motius per seguir lluitant perquè hi ha molts drets dels quals aquest col·lectiu no gaudeix, i encara existeixen molts perjudicis i exemples de marginació amb els que cal acabar.

Alguns polítics, entre ells molts dels que manen, voldrien donar " carpetasso " al tema. Ens volen vendre que ja està tot el peix venut. Què més voldrien ! Per això s'oposen a fer un senzill gest de solidaritat, com és penjar la bandera que simbolitza aquesta lluita de la balconada de la Casa Consistorial.

És ben curiós que no hi hagin reserves per a penjar les senyeres andaluses, galegues o extremenyes, en les seves respectives diades, i tan mateix, resulti impossible fer onejar la bandera arc-iris a la casa de tots els molletans.

Que no ens vinguin amb troles de protocols i qüestions institucionals ! Però si aquest any, fins i tot el Govern de la Generalitat, presidit per un company de partit de l'alcalde, recomenava als municipis que fessin aquest gest i pengessin la multicolor. Com em consta que aquesta recomanació s'ha tramés per escrit a tots els ajuntaments, i que l'Ajuntament de Mollet també l'ha rebuda, he de deduir per força, que han decidit passar totalment d'ella. Serà que pels socialistes hi ha recomanacions de Palau que valen i d'altres que no ? Umm... interessant.

Em sap greu, per l'oportunitat perduda. I em sap greu també no haver-me equivocat, quan fan uns mesos durant la passada campanya electoral de les eleccions espanyoles, un ja pronosticava que seria així i convidava en Feliu Guillaumes, llavors candidat al Senat, que semblava que s'engrescava per moments en la defensa dels drets del col.lectiu, a fer possible aquest senzill gest per visualitzar la commemoració també a Mollet, d'aquesta data.

Ja veus Feliu, com seguim igual. Igual de malament, vull dir. Ja sé que només és una qüestió simbòlica. Però tu ja saps que els símbols i més quan es tracta dels símbols d'una llarga lluita, són importants. No t'ho recrimino a tu, ni al teu grup, que ja sé que pinteu ben poquet a l'Equip de Govern, amb la llarga majoria absoluta socialista que patim. En fí, em sembla que aquest petit exemple no cal afegir res més.

Sigui com sigui, no patiu. Independents per Mollet (IxM) seguirem insistint. Som ben tossuts nosaltres, vés que hi farem. I podeu estar ben segurs que tard o d'hora ho aconseguirem. Després ja sortiran d'altres a apuntar-s'ho, com sempre. Però ens és ben igual. Nosaltres anem per feina. I de veritat, que amb el que està caient, no ens falta.

Au, salut pontaires !

I una abraçada a tota la gent del col.lectiu.