divendres, d’abril 04, 2008

Fuga de tècnics municipals a l’Ajuntament de Mollet

En els darrers mesos estem contemplant com molts tècnics municipals estan demanant el compte i marxen l’Ajuntament de Mollet. La majoria opten per deixar la seva plaça i demanar una excedència o una permuta de plaça per anar a treballar a una altra ciutat, però també n’hi ha que prefereixen donar el pas al sector privat.

La fuga de cervells no és una simple anècdota, estem parlant ja de desenes i de totes les àrees; molts d’ells amb una alta preparació, experiència i coneixement de la ciutat. Aquest procès no pot passar despercebut a l’Equip de Govern, però de moment no s’albira que hagin pres cap decisió per aturar-ho.

Aquest èxode massiu de treballadors qualificats és doblement preocupant. En primer lloc, perquè està descapitalitzant el recurs més important de l’administració local i el que més diners ens costa als ciutadans, la plantilla municipal, perquè encara que les baixes es cobreixin amb noves contractacions es tardaran anys en tornar a tenir quadres amb el perfil dels que van marxant. I en segon lloc, perquè aquest procès evidencia que, més enllà de les raons econòmiques, hi ha alguna cosa que no funciona com cal a la casa gran i que ni el model d’organització intern funciona adequadament, ni les condicions i les expectatives laborals, afectades per la continuada externalització d’alguns serveis, són les que caldrien.

L’Equip de Govern (PSC-CiU) no pot seguir mirant cap a una altra banda, com si no passés res. Ha d’actuar aquesta fuga continuada, obrir canals de diàleg no només amb els representants dels treballadors, sinò també directament amb els mateixos treballadors. Interessar-se perquè hi ha tants d’ells que se senten "cremats" i sense expectatives. Perquè són ells i no els polítics els que fan funcionar diàriament l’administració local, sovint amb unes condicions molt millorables o amb uns recursos escassos, gràcies al seu esforç i implicació personal.

Els que manen tenen la responsabilitat de trobar un marc laboral que primi la motivació i la promoció interna, abans que l’externalització de serveis i la contractació de quadres de fora amb calçador i sense coneixement de la ciutat. La plantilla municipal no és seva, sinò de tots els ciutadans. Deixar perdre aquest patrimoni de tots pot ser una irresponsabilitat irreparable.