divendres, de març 14, 2008

Salvem el Pla de les Pruneres !

El ple municipal ha aprovat carregar-se l’actual zona d’aparcament del Pla de les Pruneres i crear-ne un de subterrani de pagament. Aquesta és una mala notícia per la ciutat, perquè el projecte de l’Equip de Govern (PSC-CIU) comporta la desaparició de més de set-centes places d’aparcament gratuït, i la seva conversió en només unes tres-centes i de pagament.

Independents per Mollet (IxM) hem denunciat moltes vegades, la deixadesa del Govern municipal amb aquest espai, el seu mal estat i la seva manca de manteniment. L’arranjament que defensem requereix pocs diners i permet dignificar aquest espai, amb el seu ús actual, com a espai d’acollida del mercat i d’activitats festives, tot mantenint les places d’aparcament gratuït, que són una peça clau de la mobilitat i de la dinamització comercial de la ciutat. La proposta que han aprovat socialistes i convergents, obligarà als ciutadans a pagar per un servei que ara és de franc i crearà un dèficit de més de quatre-centes places d’aparcament. On se suposa que s’hauran d’aparcar aquests cotxes? Com és que el Govern municipal aprova un projecte que castiga els ciutadans i els provoca més problemes? No se suposa que els polítics han de solucionar-los i no pas crear-ne de nous? Mollet ja és hores d’ara una ciutat que suspèn en aparcament. Pregunteu si no als ciutadans de molts barris, que arriben tard al vespre de la seva jornada laboral, la de voltes que ha de fer per intentar trobar un lloc on aparcar.

El projecte que volen tirar endavant, a més de negatiu, és tant costós que l’Ajuntament no té prou diners per afrontar-ho i ha d’oferir a una empresa una concessió de cinquanta anys, per explotar un aparcament subterrani que ella mateixa haurà d’haver construït i pagat prèviament. Aquesta concessió és una bomba de rellotgeria que socialistes i convergents volen deixar a la ciutat.

Projectes com aquest que suposen “condemnes” per a la ciutat de cinquanta anys, no es poden tirar endavant sense el consens adequat. Ben segur que, ni que sigui per higiene democràtica, els socialistes no governaran sempre aquesta ciutat. Si es tira endavant aquest model de Pla de les Pruneres, els ciutadans perdrem dues vegades, primer el mateix dia de l’ inici de les obres, i després quan un nou govern hagi de refer aquest espai. Perquè rescatar la concessió costarà a la ciutat una milionada d’euros que com sempre, hauran de sortir de les butxaques de tots els ciutadans. No anem pas bé.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Smartphone, I hope you enjoy. The address is http://smartphone-brasil.blogspot.com. A hug.

Anònim ha dit...

Aixó es la politica que ultimament porten a terme aquest Ajuntament, crec que no s’han parat a pensar la greu situació d’aparcament que te aquesta ciutat, tot està lligat amb fils, no han lluitat per mantenir els cinemes, els dos aparcaments soterrats tenen uns horaris no del tot compatible amb el ritme de la ciutat. Les Pruneres es un espai on la gent deixa el vehicle per anar a treballar, agafar el transport public (tren), per anar a comprar, cada coop ting mes clar que viuen amb un altre mon. Crec que cal começar a moure el cul del sofàs i surtir al carrer, compteu amb mi.
Pau