dimecres, d’octubre 10, 2007

Una rotonda amb molt perill

Darrerament, la substitució de cruïlles urbanes per rotondes ha esdevingut una mena de moda imparable. Val a dir que, amb mesura, poden resultar una solució útil per ordenar el trànsit, sempre i quan estiguin ben ubicades i s’observin mesures de seguretat. A Mollet, hi ha rotondes a totes les entrades de la ciutat. La majoria d’elles han funcionat prou bé. Però encara hi ha un punt negre : la rotonda de Can Pantiquet. Ja sé que hi ha gent que ha arribat a batejar com “la rotonda d’en Carrasco”, la situada a l’enllaç de la C-17 i el pont de l’Aiguabarreig, per la nostra insistència en denunciar les deficiències d’aquest punt, que s’ha quedat durant dies o setmanes, més de deu cop a les fosques. Ja m’està bé, si amb això hem evitat que es produeixi algun accident.

El cas és que ara estem “patint” les obres de remodelació de la rotonda de Can Pantiquet ubicada davant de la comissaria dels Mossos. Sembla bé que s’hagi suprimit la fossa que l’envoltava, perquè he vist a més d’un conductor en perill per ficar-hi una roda. Però les coses no s’estan fent bé. Aquesta rotonda, tal i com està ara, representa un greu perill d’accident. No s’han previst desguassos suficients i quan plou amb intensitat, com aquests dies, s’acaba convertint en una piscina. S’han col·locat barreres de formigó per tot arreu, sense cap mena de senyalització, i s’ha reduït al mínim l’espai de pas, fins deixar-lo en un passadís molt estret, massa estret pel tot el trànsit que suporta, sobretot a hores punta.

El més greu de tot, però, i el que venim denunciant des d’Independents per Mollet (IxM), és que aquesta rotonda de nit, és una ratonera, una trampa mortal, perquè no disposa de cap mena d’il·luminació i ni tan sols s’han col·locat, les senyals lluminoses obligades per la normativa. Així les coses, intentar trobar el forat per on s’ha de passar la rotonda esdevé una aventura massa perillosa, i només és qüestió de temps que algun conductor s’estavelli i tinguem un disgust. Tant costa fer les coses bé ? Tant l’empresa responsable de les obres, com l’Ajuntament, que hauria de fer observar el compliment de la normativa de seguretat, seran responsables si hi ha un accident. No és de rebut que segueixin mirant cap a una altra banda. No, quan hi ha vides en joc. Que en prenguin nota. Encara hi som a temps.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Qui es el "lumbreres" de la rotonda? a reu s'utilitzant per donar millor pas i sortida als vehicles, a Mollet no, sempre amb l'embut, constantment circules fen-te fora de la ciutat i ara et foten una rotonda perque no puguis sortir. Estan com una P... cabra
salut

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb vosaltres. Aquesta era una rotonda amb prou espai, però certament amb problemes, i ara un il·luminat de l'ajuntament que segurament no passa mai per aquí, ha converitt un punt que ja era prou conflictiu,en un col·lapse total. Excel·lent, tècnics com aquests no els volem. Fora.