diumenge, de maig 20, 2007

Enquestes

Aquest proper dilluns el bisetmanari El 9 nou, al qual ja m’he referit en entrades anteriors, publicarà les primeres enquestes amb mostres de Granollers i Mollet.

A la nostra ciutat alguns polítics esperen amb delit que hi arribin les noves que presumeixen avalaran les seves possibilitats d’obtenir uns bons resultats.

A mi particularment, no m’han agradat mai les enquestes, que sovint tiren de la corda del grup polític o econòmic que les han encarregades. Les cuines de les dades, estan més plenes de prestidigitadors que el festival de màgia al carrer que es feia a Mollet, i que per cert, es va deixar injustament perdre.

Però tenint en compte el carinyo que ens professa aquest mitjà, com ha vingut demostrant en els darrers anys d’ignomínia, no espero menys que la fredor habitual que gasten quotidianament, els mitjans granollerins quan parlen de la segona capital de la comarca i particularment de l’única força que no els rendeix vassallatge.

Les enquestes que valen són les del dia de les votacions. Aquestes són les bones. La resta són més que instruments de certesa, eines per a indicar tendències i massa sovint per a mobilitzar o desmobilitzar determinats electorats. O sigui que si volem dades, esperem uns dies. La resta que voleu que us digui, són collonades.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La mejor encuesta es la del mitin que hiciestes ayer. Eso no lo os puede quitar ya nadie. Felicidades, estuvo muy bien. A ver si lo repetís igual cuando esteis en el ayuntamiento.