divendres, de juny 17, 2011

Les cartes sobre la taula

Primer de tot, vull agrair en nom propi i de tots els companys i companyes d’Independents per Mollet (IxM), el suport que hem rebut de molts ciutadans i ciutadanes de Mollet. L’objectiu que ens havíem plantejat, tenir veu al nostre Ajuntament, no l’hem assolit. Ens queda molt per aprendre i molt camí per fer. Sabem que és molt difícil treballar, des d’una opció independent, sense cap lligam amb cap gran partit. Però malgrat la proliferació de candidatures, IxM hem aconseguit consolidar un espai independent, que haurà de créixer, per ser més útils a Mollet.

Ara ja tenim les cartes sobre la taula. Tenim un nou consistori i nou govern en minoria del PSC.  I no serà per falta de pretendents, perquè hi ha cua per entrar a la menjadora. Aquesta setmana els han plogut ofertes per pactar de CiU, d’ICV-EUiA i fins i tot d’Ara Mollet-ERC. Un es pregunta si els resultats de les eleccions haurien estat el mateixos si els ciutadans haguessin sabut tot això.

El nou govern minoritari del PSC no ens representa a la majoria dels molletans, però han guanyat les eleccions i és legítim. És un govern que neix de la confiança dels socialistes en la incapacitat de la resta de forces del consistori per a generar-los una mica d’inquietud. Els deixaran que s’estovin una mica a l’oposició, que hagin de recol.locar els càrrecs que fins ara vivien del pressupost municipal i aniran lligant acords puntuals amb uns altres, per mantenir-los dividits i anar fent.

Personalment crec que l’aspiració d’alguns, de ser la crossa dels socialistes per a tocar poder, no és la millor aportació que poden fer a la ciutat. IxM venim defensant que ha arribat ja l’hora de construir una alternativa plural que generi una nova idea de ciutat. Una alternativa des de la base, des del treball quotidià. A Mollet hi ha les energies suficients per a obrir una nova etapa, i caldrà tard o d’hora, que se superin les barreres dels partidismes i aprenem a treballar plegats pel bé de Mollet.

Si algú esperava que Independents per Mollet (IxM) deixés de lluitar, que abandoni tota esperança. Els qui ens coneixeu, ja sabeu que som de pedra picada i que no ens rendim fàcilment. Treballarem per crear una alternativa d'esquerres a Mollet pel 2015 que estigui pel damunt de les sigles. Som els qui tenim més clar que els partits són eines i no finalitats, no renunciarem a ser el que som, una força lliure i rebel, al servei de Mollet, la més petita dels grans, la més gran dels petits.