dijous, de desembre 30, 2010

L’Ajuntament s’oblida de la Plaça Prat de la Riba

La plaça més emblemàtica de Mollet, la de Prat de la Riba, nucli central de la part més antiga de la ciutat es marceix oblidada pels nostres manaires de l’Ajuntament.

Només cal fer-hi una volteta per veure com gran part del ferm d’aquesta històrica plaça, conformat per llosses de panot gris, es troba en mal estat o directament esquarterat.

Per molts de nosaltres, la de Prat de la Riba, no és una plaça qualsevol. Acull els edificis de l’antic Ajuntament i el Mercat Vell, a més de la font modernista, i és sense cap dubta l’espai urbà amb més importància històrica i simbòlica de la ciutat i el més estimat pels molletans, malgrat els intents no reeixits de l’Equip de Govern municipal de desplaçar la centralitat a l’entorn del nou Ajuntament.

L’abandonament que pateix de la Plaça Prat de la Riba, és un exemple clar de la política que practica el Govern municipal de PSC i CiU, que ha optat per gastar-se milionades impressionants en tanques de disseny com la del Parc de Can Mulà, o en passeres molt costoses com la que uneix Ca l’Estrada amb el barri de la Casilla i oblidar-se d’altres espais de la ciutat que necessiten atencions urgents, però que deuen ser menys rendibles electoralment.

Els molletans no podem permetre aquesta desídia que afecta un dels nostres patrimonis més estimats. Cal que l’Ajuntament posi en marxa de manera urgent un pla d’actuació per a  reparar les deficiències detectades a la Plaça Prat de la Riba i que es garanteixi el manteniment adequat que un espai d’aquesta importància es mereix.