dijous, d’octubre 14, 2010

Despeses electorals ? Predicant amb l'exemple

Mentre als treballadors ens imposen una reforma laboral que retalla els nostres drets socials i laborals, mentre congelen les nostres pensions i retallen els salaris dels treballadors del sector públic, el Govern català (PSC-ERC-ICV) que es diu “d’esquerres” segueix fidel a l’eslògan “montillà” de “fets i no paraules” i decideix que els partit parlamentaris han rebre més diners per presentar-se a les properes eleccions catalanes. Es veu que els pobrets encara cobren poc.
 
Així és, el Govern de la Generalitat, ha aprovat recentment el decret que regula les subvencions als partits que obtinguin representació parlamentària, i ha decidit augmentar-les un 9,2%, amb l’excusa de sumar l’IPC acumulat a Catalunya des de l'agost del 2006 a l'agost del 2010.

Els partits parlamentaris, només aquests, rebran, 20.700 euros per escó, 0,76 euros per vot per escó aconseguit i 0,25 euros per cada vot. A més per si un cas, rebran un 90% d’aquests dinerets a l’avançada, no fos cas que anessin curts d’efectiu. Una pila de milions, vaja, que sortirà com sempre de les nostres butxaques.

On són les veus d’aquests partits que tant reclamen austeritat, transparència i reducció del dèficit? No se senten per enlloc. S’hauran quedat muts? La premsa tampoc no diu res, no sigui que algú s’emprenyi i perillin les subvencions...

Es veu que això de l’IPC per a congelar pensions i retallar salaris no compta, però per a regalar més calerons a la maquinàries dels partits sí. Després es queixen que la gent parli pestes dels polítics i passi d’anar a votar a les eleccions...

Que vagi aprenent l’Ali Babà.