dimarts, de juliol 20, 2010

L’altra cara de la inauguració del nou Hospital de Mollet

Independents per Mollet (IxM) celebrem que la nostra ciutat pugui disposar d’un nou hospital per atendre als ciutadans en millors condicions. És una bona notícia. Ha estat una llarga reivindicació i una lluita de molts anys, en la que ha pres part molta gent, col.lectius veïnals, plataformes en defensa de la sanitat, institucions, sindicats, partits polítics d’esquerres com IxM i molta altra gent a títol individual. Malgrat això, faríem bé de no oblidar que de res serveix un hospital nou sense els professionals que l’han de fer funcionar. I a aquests professionals que tant se’ls exigeix, se’ls ha de tractar amb el mateix respecte que tenim a la seva feina i respectar els seus drets com a treballadors.

Aquest passat diumenge, mentre tenia lloc la inauguració del nou Hospital del Mollet, els treballadors es manifestaven per a dir prou als retalls de salaris injustos, injustos perquè resulta que sense ser funcionaris,la patronal els aplica un retall de les seves nòmines com si ho fossin.

IxM sempre ho hem dit, som i serem al costat de la gent que lluita, per això, aquest passat diumenge vam donar suport a les reivindicacions dels treballadors de l’Hospital de la nostra ciutat, perquè si ja és ben injust que s’apliquin rebaixes de sou als treballadors públics pel simple i absurd fet de ser-ho, ho és més encara que se’ls apliquin als qui ni tan sols ho són.

No és just que als treballadors se’ns faci pagar una crisi que no hem provocat, les conseqüències de la qual ja patim cada dia a les nostres carns. Les administracions públiques, des dels Governs espanyol i català als ajuntaments, han anat tirant de beta, donant diners als bancs, optant per l’opció fàcil, la cultura del totxo, o esmerçant calers públics en obres i projectes no prioritaris i ara resulta que no tenen ni un euro de calaix i volen que la factura la paguem els ciutadans de les nostres butxaques, dels nostres salaris i de les nostres pensions.

Aquest diumenge passat, cadascú va ser lliure de triar la seva opció, sempre ho respectarem. Independents per Mollet (IxM), en lloc dels discursos, regals i canapès institucionals, vam preferir suportar un sol de justícia per fer costat als veritables protagonistes del futur del nou hospital i  restar a peu de carrer amb la gent que lluita. Aquest és i serà el nostre lloc. Per això som i serem d’esquerres, lliures i rebels.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ole tus güevos

Jesús M Carrasco ha dit...

Igualmente !