divendres, de novembre 06, 2009

Mollet de Gramenet ?

A Mollet, tal i com s’estan posant les coses, només li queda una alternativa per fer neteja i es diu Independents per Mollet (IxM). Modèstia a part, només una formació lliure, combativa i d’esquerres, sense cap dependència externa i compromesa únicament amb la ciutat, pot posar una mica d’ordre en aquest desori.

Mollet és la setena ciutat amb més deute de Catalunya, amb més de 31 milions d’euros de deute reconegut per l’Ajuntament, i una taxa d’un 18% d’atur, la més alta de la comarca. Davant la crisi, l’única resposta del nostre Ajuntament és una nova apujada d’impostos. Impostos i taxes, com la grua, han pujat un 20,16% en dos anys, la contribució urbana, ara IBI, un 7,5% i l’aigua i la zona blava, un 29,70% i un 22,47%, en els darrers tres anys.

Amb l’excepció d’IxM, Mollet s’ha quedat sense oposició. Al darrer ple, ERC que ja va donar suport als que manen, als pressupostos del 2009, no es va oposar a l’apujada d’impostos, com tampoc ho va fer ICV-EUiA. Ambdues forces semblen en una absurda cursa per guanyar-se els favors dels socialistes, en lloc de treballar per a construir una alternativa d’esquerres.

L’allau d’escàndols de corrupció en l’esfera pública fa evident que cal fer dissabte. Que l’Ajuntament de Mollet adjudiqui uns terrenys de la Vinyota, deixant de guanyar 2,3 milions d’euros, i ampliï després els metres quadrats de la botiga, no és gens tranquil•litzador. Que com a mínim una de les empreses implicades al darrer escàndol, hagi estat adjudicatària de promocions d’habitatges a la nostra ciutat, ho és menys encara.

Si no volem convertir-nos en “Mollet de Gramenet” cal fer dissabte. Però no ho farem quedant-nos a casa, ni passant-nos al vot en blanc. Ho farem obrint els ulls i observant qui s’arrisca i treballa amb honestedat i sense prebendes. Preguntant-nos perquè l’única força que ha fet públiques les seves despeses electorals des de la seva creació, ha estat IxM. Preguntant-nos perquè som els únics que hem denunciat els sous milionaris que cobren els partits i els polítics del nostre Ajuntament, mentre la resta callen i cobren… Preguntant-nos perquè IxM és l’única força que té prohibit sortir a la televisió de Mollet que paguem tots. Plantant-los cara i esdevenint “Lliures i rebels” per millorar Mollet.

*Amb tots els respectes per a Gramenet del Besòs, ja sabeu a què ens referim...