dilluns, de maig 11, 2009

Pintades contra l'alcalde

Darrerament, estan apareixent a Mollet, unes pintades amb insults contra l'alcalde. Pel que em diuen, totes elles tenen un mateix missatge al.lusiu: " Monràs c......". I pel que sembla totes elles han estat ràpidament tapades per ordre municipal.

No cal ni dir que rebutjo fermament aquest tipus de conductes, però el fet que s'hagi de recòrrer a l'insult, curt i ras, per a expressar el que sigui, a més de ser intol.lerable, no diu gaire a favor dels vents que bufen a la ciutat.


Perquè una cosa és la crítica política, encertada o no,
això va segons els gustos, però amb arguments, sobre les actuacions o decisions que pren un determinat govern o càrrec públic. I altra ben diferent, és entrar a l'insult personal, rebutjable de totes totes, emparat a més, amb el benefici de l'anonimat.

Que la "democràcia" a Mollet, de la mà de la majoria absoluta del PSC-PSOE amb el suport tant agraït com innecessari de CiU éstà sota mínims, és quelcom que venim denunciant des d'Independents per Mollet ( IxM) des de fa temps. Ningú com nosaltres pot posar tants exemples dels abusos del poder municipal autoritari que s'ha implantat a Mollet sota el mandat de l'actual alcalde, i també sovint amb el silenci còmplice dels partits de la suposada oposició.

IxM ha estat exclosa per ordre de l'Equip de Govern, de debats públics a mitjans municipals, a l'entorn de campanyes com la de les Pruneres, de la que el principal impulsor ha estat precísament IxM,.Ha estat exclosa de formar part dels treballs del 2n Pla Estratègic de la ciutat, precísament pel seu treball i la seva visió crítica.Ha estat sotmesa a diferents formes " d'assetjament " policial, pel simple fet de demanar als ciutadans la seva signatura de suport .Ha estat vetada i ho segueix estant des de fa mesos, a la televisió municipal,- algú s'ha preguntat quants mesos fa que no surt cap notícia del treball que fem a la ciutat ?-. Ha estat ignorada, i ho continua estant, sense tenir resposta a les nostres instàncies i ni tan sols el lliurament de prop de 7000 signatures contra el projecte del pàrking de pagament de les Pruneres ha merescut una resposta escrita del Govern municipal. Ha hagut de suportar campanyes d'intoxicació i manipulació impròpies, etc,etc, i això només per posar alguns exemples, que poden demostrar de primera mà que parlem amb coneixement de causa.

Em preocupa que tot el "mal rotllo" que s'està sembrant a Mollet, s'estigui sortint del cistell, perquè no sabem cap on pot derivar. El tema de les pintades, més enllà de la bretolada, és també una mostra de que les coses no van bé. No s'estan fent bé les coses.

Quan la ràbia i la impotència es converteixen en pintades contra l'alcade, és hora de que algú reflexioni. Tant de bo, fos només cosa d'uns pocs brètols. Però m'ensumo, pel que veig dia a dia i pel que em diu la gent, que hi ha molt d'emprenyat al carrer. Ja se sap que mai no es pot tenir a tothom content, però quan el dit assenyala la lluna no et pots quedar mirant el dit... I tant els que manen, com els que no fan sinò una oposició tova i difuminada, com els mitjans d'informació que callen i atorguen i amaguen diàriament aquesta realitat, haurien de començar a pensar on pot acabar tot això.

Fins i tot el tema de l'eliminació de les pintades s'està fent malament. La majoria de les pintades sembla que han aparegut a parets d'edificis que ja estaven cobertes d'altres pintades i grafitis. La brigada municipal enviada a l'efecte s'ha dedicat només a eliminar les al.lusives a l'alcalde, deixant la resta intacta amb el "cabreig" dels veïns que no entenen que hi hagin pintades de primera i de segona. L'excusa municipal és que són edificis privats i se les han de netejar ells mateixos. Si l'única manera possible de que les netegi l'Ajuntament és que insultin a l'alcalde, igual estan estenent el mal, sense saber-ho, en lloc d'acabar amb ell, a més d'augmentar el número d'emprenyats a la ciutat, que puja com l'escuma.

A Mollet hem de canviar les coses. Cal més diàl.leg i menys imposicions. Més participació real i no de disseny i menys ordeno i mano. Menys panxes agraïdes amb alts sous i més atendre els problemes de la gent. Menys insults i també menys prepotència. No anem pas bé.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Se merece pintadas y mas cosas

Jesús M Carrasco ha dit...

No, anònim. Aquest no és el camí. Els ciutadans hem de trobar la manera d'expressar el que pensem, però cal respectar uns mínims. I entre aquests no entra l'insult personal, perquè només denota manca d'arguments. Si no estem d'acord amb alguna cosa, el que hem de fer és lluitar per canviar-la. Quedant-nos a casa cagant-nos en tot, no arregla res i difamar la gent tampoc.