dijous, de maig 14, 2009

La xiulada

A Madrid treuen fum pels queixals per la xiulada del públic de la final de la Copa del Rei a l'himne espanyol. Se senten ofesos i animen a que catalans i bascos no hi participin en aquest torneig. Vés per on, " no me toques el pito que me irrito".

Però no havíem quedat que els nacionalistes érem els bascos i catalans ? És clar que qui té un Estat propi que li guarda l'esquena, no ha de preocupar-se per " veleidades identitarias", com diuen alguns, però amb "ramalassos" com aquest de la xiulada a tota aquesta gent els hi surt la seva veritable identitat.

Els mitjans de comunicació espanyolistes en van plens avui de la xiulada. Alguns fins i tot n'han fet notícia de portada. Encara però, no tinca massa clar si els va molestar més això o que guanyés el Barça...

Diuen que el futbol ha de ser només un esport i que els nacionalistes, els altres, és clar, sempre s'entesten en polititzar-lo. Seria bonic que el futbol fos només un esport. Però no el polititzen ells quan pressionen i subornen federacions internacionals per a impedir que catalans i bascos tinguem seleccions nacionals, amb dret a competir arreu del món ? No el politizen ells quan impedeixen l'entrada d'estelades als estadis ?

S'han preguntat perquè va xiular la gent que era present a Mestalla ? Serà perquè sentien que aquell era un himne amb el que no s'identificaven ? Cal respectar els simbols, els propis i els dels altres. Però quan els simbols són imposats per la força, i sovint per la força de les armes, potser és totalment comprensible que la gent es reboti. Què esperaven, que quan et neguen el dret més bàsic, el de ser i decidir per tu mateix, a sobre els hi riguis les gràcies ? Va home, va.

He sentit avui també les opinions d'alguns polítics catalans a sou de les seves centrals espanyoles. M'ha cridat especialment la d'en Zaragoza del PSC-PSOE, dient que "coses com aquestes no ajuden a la convivència" i fer-nos espanyols per decret, negar el dret a autodeterminar-se d'un poble, expoliar els seus recursos, torejar-lo com fan amb el tema de l'Estatut i el finançament, etc, això ajuda molt a la convivència ? Va home va !

Els espanyols tenen dret a demanar tot el respecte del món al seus simbols. Però fer-ho mentre neguen el dret a ser d'altres pobles, no és de rebut. No poden pretendre que a sobre els hi riguin les gràcies. Excepte els "mitgestites" de molts dels nostres polítics, que així ens llueix el pèl als catalans.

I per a colmo dels ridículs, la censura de la Televisió Espanyola. Es va lluïr tallant la retransimissió al moment de l'himne per a que la xiulada no es veiés arreu l'Estat. De peli del Berlanga. I la posterior emissió a la mitja part i al final del partit, quan ja van veure que l'havien cagada, va ser precísament per això, per cagar-s'hi. Sobretot perquè a sobre van trucar el tall i van apujar el volum del so de l'himne perquè la xiulada semblés només cosa de quatre. Quins pebrots !

I amb aquestes xapusses volen que ens sentim identificats ?
Va home, va !

2 comentaris:

Anònim ha dit...

acojonante, pero mira, si está claro: cuando seais una inmensa mayoría 60%,70% la independencia será segura , nadie niega nada, convenced a vuestros conciudadanos
y sereis independientes ( y por mi con el 50% eh digo lo otro para que que os cargueis de razón)

Anònim ha dit...

Si us plau...si tant s'irriten, que ens facin fora d'Ecspanya, que ens expulsin, que diguin que no volen que formem part de la seva sacrosanta nació, que ens expulsin de la lliga, de la copa...PERÒ QUE HO FACIN JA!

prou hipocresia!