dimarts, de desembre 02, 2008

Mollet "capital de la serra mecànica"

Ser arbre a Mollet és una feina de risc. No és una afirmació gratuïta a la llum de l’actitud que l’Ajuntament de la ciutat gasta amb aquests altres “conciutadans”.
I és que els nostres “ manaires “ són el "xerrac més ràpid a aquesta banda del riu Besòs".


Serà per això que des d’Independents per Mollet (IxM) venim denunciant des de fa temps, la poca estima que té l’administració municipal als arbres que conformen el nostre paisatge urbà.

Només de memòria, podem apuntar que l’Ajuntament ha executat tales massives, als carrers,
Rafael de Casanova, Ambrós i Lloreda, Berenguer III, Pompeu Fabra, Can Fàbregas, i un llarg etcètera…Aquesta setmana mateix, s’han carregat una seixantena d’arbres al Pla de les Pruneres, i el projecte de pàrking de pagament, pot arribar a comprometre l’existència de prop de dos-cents exemplars més. Però és clar, els arbres no es queixen, i el que és més important per alguns, encara no voten…

Molt sovint, l’excusa emprada pels que manen, és que ja en plantarem més. Però està clar que encara que es plantin nous exemplars, no es pot justificar aquesta pràctica, perquè tots aquests arbres talats formaven part ja del paisatge tradicional d’aquest carrer i la seva tala suposa una pèrdua important pel patrimoni natural de la ciutat i de les generacions futures.

Pel govern municipal, aquests altres “ciutadans” de Mollet, no són considerats éssers vius, sinó simples elements decoratius, la pèrdua dels quals és només una qüestió de qualificació econòmica. Ningú no s’explica el perquè d’aquesta excessiva facilitat amb la que s’opta a Mollet, per la tala de l’arbrat urbà, abans d’explorar altres solucions. Si no és perquè l’Equip de Govern municipal ( PSC-CiU) s’hagi proposat convertir Mollet en la "
capital de la serra mecànica”, cosa que com podeu imaginar no ens il·lusiona gaire.

A Mollet ens cal una altra sensibilitat ambiental, un canvi de tarannà, com el que apuntàvem quan vam elaborar des de la regidoria de Med Ambient, que vaig tenir l’honor de dirigir, l’
Auditoria Ambiental i les bases d’una Agenda 21 local, que ja fa temps semblen haver quedat en un calaix, per tal que l’arbrat públic existent es consideri un bé del patrimoni natural de la ciutat a protegir per les generacions futures, atenent al seu valor ecològic i paisatgístic i la seva contribució a la biodiversitat urbana.

La serra mecànica millor que se la guardin per tallar el
“mur de la vergonya” que ens han col.locat al Pla de les Pruneres.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Daros una vuelta por las Pruneras, hoy se han cargao mas arboles.Este ayuntamiento no va a dejar ni uno.

Anònim ha dit...

Es una vergonya, pretenen segons l'Ajuntament una zona verda i comencen per tallar els arbres, aquí volen enganyar, aixó es una operació econòmica "como la copa de un pino" mai millor dit.
Aquesta gent de PSC i CIU orquestrats per la resta d'opcions polítiques a la Casa Gran pensen que la majoria absoluta val per tot, nomes desitjo que tots plegats tinguem una mica de memòria i quan toqui no ens quedem al sofà i els hi expliquem perque no tornarem a confia amb ells.
Salut i força gent d'IxM
Lourdes

Anònim ha dit...

Igual aquí no teca però soc una veïna de Les Pruneres, avui dia 6 de Desembre 2008, hem sento molt trista, jo fa 33 any que visc al carrer Anselm Clave i he pogut comprovar de que serveix aquest Ajuntament, única i exclusivament per fer calers. L'amenaça ja es una realitat, no entenc com en un dia festiu entren les maquines, a les 8 del matí ens ha despertat el soroll hi hem pogut comprovar que començaven a foradar Les Pruneres, cada 5 minuts surt un camió carregat de terra.
Be el tema dels arbres es per llogar-hi cadires quina poca vergonya. Ens diuen "seran trasplantats" nosaltres diem on, si els han tallat a trosets petits perquè no es veies com els treien, i em pregunto on han fet les classes de jardineria. Per cert el camió era de l'Ajuntament, això es legal.
La meva família som uns del 7000 veïns i usuaris que varem signar amb tots vosaltres de poder fer desdir a l'Ajuntament de aquesta "cabezonada" .
Es cert que Les Pruneres no podien continuar com estaven, però sincerament no els ha donat la gana de fer res per canviar la situació.
Que amaguen per treballar en festiu?
Creia el Sr. Alcalde que tenim els mateixos calers que els polítics de l¡Ajuntament i que tots marxaríem de pont?
Sincerament fa molta pudor!
Endavant
Maru

Anònim ha dit...

Es una vergüenza la forma que tienen de gobernar, ¿zona verde?... plazas duras, calles con agujeros y plazas de aparcamiento de pago es lo que tenemos.

Les da todo igual, 7.000 firmas se las pasan por el forro, jamás en este pueblo ha habido tan despliegue de protesta, y lo único que hacen los de ayuntamiento es mirar hacia otro lado. La lástima es que en las próximas elecciones la memoria frágil que tenemos no se acordará de este modo tan prepotente de actuar. Estoy indignada.