dimarts, de setembre 09, 2008

A la Festa Major de Mollet, volem pregoners molletans !

Quan va costar a la ciutat el pregó de l’actor i humorista Carlos Latre ? No és que un tingui res en contra d’aquest noi, ans al contrari, però crec que els molletans tenim dret a saber quan diners de tots es gasta el nostre Ajuntament, en el caprici de portar un personatge mediàtic per fer el pregó de la nostra Festa Major.

Per això Independents per Mollet (IxM) presentarem aquesta setmana al registre d’entrada de l’Ajuntament una instància per a que l’ Equip de Govern informi del cost exacte que va suposar per les arques municipals la contractació de l’artista, per a fer el pregó de la Festa Major d’ enguany.

La qüestió és que després de fer alguns contactes, i fer algunes trucades a gent relacionada amb diferents empreses productores que ofereixen personatges per als pregons de les festes majors, un no pot deixar de “flipar” de com estar el mercat. Segons em comenten, les tarifes d’enguany per aquest servei, van dels 4000 a més de 6000 €, un milió de les antigues pessetes, per una intervenció, que en cap cas supera els trenta minuts.

El pregó inicial de la Festa Major de Mollet, s’ha convertit en els darrers anys en una mena d’espectacle de varietats, totalment mancat de “molletanitat”, amb pregoners forans que cobren molts diners per llegir una “xuleta” amanida amb algun acudit de poca gràcia, i marxar.

En un context on els recursos per a les colles, vritable ànima de la festa i per a les contractacions d’actuacions de la festa són insuficients, crec que és un luxe innecessari, gastar tants diners de tots en un pregoner de fora, sobretot quan un sempre ha pensat que ser pregoner de la nostra Festa, hauria de representar un honor sense cap remuneració econòmica i no un “bolo” més per a omplir el compte corrent dels famosos televisius del moment.

Si algú li fa il·lusió fer col·lecció de fotos amb famosets, hi ha altres maneres, dic jo. No és de rebut que s’emprin calers públics per a pagar pregoners de fora, a la majoria dels quals cal preparar-los el discurs, perquè no coneixen Mollet o ni tan sols hi han estat mai.

Ja és hora, com venint reclamant des d’Independents per Mollet (IxM) als darrers anys, que el pregó de la nostra Festa Major, el faci una persona de Mollet. Una ciutadà que doni testimoni del seu treball, de la vida i la història d’una ciutat o de la seva integració i estima a la mateixa. Ben segur se sentiria honorada i a més ho faria gratis.

A la Festa Major de Mollet, volem pregoners molletans !