dijous, de juliol 10, 2008

Suspenen

Amb el final de curs, arriben les notes. A Mollet, el consistori s’ha guanyat moltes carabasses. L’Equip de Govern, amb majoria absoluta socialista i una presència testimonial de CiU, malviu de la inèrcia d’anys passats i mostra l’esgotament del seu projecte. Suspenen perquè ens han portat massa males noticies. L’apujada del sou dels polítics d’un 35%, l’augment dels impostos i de les multes de trànsit, el tancament dels pressupostos amb un dèficit “oficial” de dos milions d’euros, l’incompliment de la promesa d’incloure Gallecs al PEIN, un urbanisme costós i d’aparador, un comerç local en recessió, una autèntica “fuga” de tècnics municipals tècnics d’alt nivell, etc, que mostren un Govern municipal que no ha fet els deures i necessita millorar.

Lamentablement l’oposició municipal també suspén. Tenim una oposició feble, que no compleix amb l’important paper que té, desdibuixada i insolidària. Que es queda sense arguments cada cop que el Govern municipal li recorda el que fa el Govern de la Generalitat, del qual els seus partits en formen part. Que s’autoenganya i està massa còmoda a la poltrona. Una oposició que ha de reflexionar i decidir què vol ser quan sigui gran. Les coses no van pas bé i això no és bo per Mollet.

Perquè aquest primer any, a més de carabasses, ha portat molts milions de tots els ciutadans a les butxaques d’uns pocs. Durant aquest any, sense comptar amb sous de regidors i assessors i només “per a despeses de funcionament”, han sortit de les arques municipals, 23 milions de les antigues pessetes pel PSC, 12 milions per a CiU, 12 milions per a ICV-EUiA i PP i 10 milionets més per a ERC. Algú em pot dir en què s’ho han gastat ? Algú pot explicar en què ha repercutit això pel bé de Mollet? Massa calers de tots per a tan poca feina.

Mentrestant, Independents per Mollet (IxM) hem complert els nostres primers cinc anys de vida. I tot i les dificultats de treballar des de fora de l’Ajuntament, lluny d’arrugar-nos, ens arremanguem cada dia i ens posem a la feina, denunciant les coses que no van bé i proposant les solucions que creiem millor per Mollet. Sabem que això de vegades molesta a alguns, vés què hi farem! Potser per això, som l’única força a la que han exclòs del nou Pla Estratègic. Però no era per fomentar la participació? Potser per això, som l’única força política de la ciutat que surt a la televisió municipal un cop cada sis mesos…o potser per això, som els únics als que “visita” la policia municipal quan informem als ciutadans.

No us preocupeu. Malgrat tot, no ens callaran. Hi ha molta feina a fer, i també té conya que amb els calers que cobren d’altres, hàgim de ser aquest col.lectiu de ciutadans normals, sense el pedigrí “pijo” d’altres, plural i mestís, lliure i rebel, qui la faci. Però aquest és el compromís d’IxM, la nostra raó de ser. Ens estimem Mollet i lluitem per millorar-lo.